17/01/2022 17/01/2022 Προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών θα παραμείνει απότμημα της Τιμίας Κάρας της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Επισκοπείο της Λαμίας, έως την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα ολοκληρωθούν και οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτου και εφόρου της Ενορίας Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Το πρωί...
17 Ιανουαρίου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2022 - 20:18

Λαμία: Λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Αθανασίου

Διαδώστε:
Λαμία: Λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Αθανασίου

Προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών θα παραμείνει απότμημα της Τιμίας Κάρας της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Επισκοπείο της Λαμίας, έως την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα ολοκληρωθούν και οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτου και εφόρου της Ενορίας Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Το πρωί της Δευτέρας, 17ης Ιανουαρίου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου υπό του Προϊσταμένου του Ναού και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, π. Δημητρίου Μανώλη. Το προηγούμενο απόγευμα (Κυριακής, 16ης Ιανουαρίου) εψάλη ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Αντωνίου και οι χαιρετισμοί στον Άγιο Αθανάσιο. Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο Συνοδικός Γραμματέας και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, με θέμα: «Η ασκητική του Αγίου Αντωνίου».

Σήμερα το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος.

Αύριο το πρωί Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 στις 07:00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο και η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από τηλεοράσεως μέσω του «Star Κεντρικής Ελλάδος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων