11/10/2022 11/10/2022 Συνεχίζεται η 2η Παμφθιωτική Λιτανεία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Εφόρου και Προστάτου και Πολιούχου της Λαμίας, υπό τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022», σε διάφορα σημεία της Φθιωτικής γης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, την 11η μέρα της 2ης Παμφθιωτικής Λιτανείας, τα Ιερά Θησαυρίσματα θα...
11 Οκτωβρίου, 2022 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2022 - 14:38

«Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022»: Το πρόγραμμα της 11ης ημέρας Παμφθιωτικής Λιτανείας του Λουκά του Ιατρού

Διαδώστε:
«Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022»: Το πρόγραμμα της 11ης ημέρας Παμφθιωτικής Λιτανείας του Λουκά του Ιατρού

Συνεχίζεται η 2η Παμφθιωτική Λιτανεία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Εφόρου και Προστάτου και Πολιούχου της Λαμίας, υπό τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022», σε διάφορα σημεία της Φθιωτικής γης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, την 11η μέρα της 2ης Παμφθιωτικής Λιτανείας, τα Ιερά Θησαυρίσματα θα λιτανευθούν στην πόλη της Λαμίας και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, για την Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Συμεών άγει τα Ονομαστήριά του.

Το απόγευμα στις 18:00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, και συγχοροστατούντων πλειάδος Ιεραρχών, όπου τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στις 21:00 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, θα τελεσθεί Ιερά Πανηγυρική Αρχιερατική Αγρυπνία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος  κ. Συμεών, Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων