23/03/2020 23/03/2020 Πατρική έκκληση για συμμετοχή των κατοίκων της πόλεως Λαμίας στην Εθελοντική Αιμοδοσία, την οποία συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο Δήμος Λαμιέων και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδος έκανε με δηλώσεις του από Τηλεοράσεως και Ραδιοφώνου το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών....
23 Μαρτίου, 2020 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 18:36

Μητρ. Φθιώτιδος: «Μένουμε σπίτι εκτός κι αν δώσουμε αίμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητρ. Φθιώτιδος: «Μένουμε σπίτι εκτός κι αν δώσουμε αίμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πατρική έκκληση για συμμετοχή των κατοίκων της πόλεως Λαμίας στην Εθελοντική Αιμοδοσία, την οποία συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο Δήμος Λαμιέων και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδος έκανε με δηλώσεις του από Τηλεοράσεως και Ραδιοφώνου το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους δυναμένους πολίτες να βγουν από το σπίτι τους για καλό σκοπό και να συμμετάσχουν στην εθελοντική αυτή αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ., καθώς και την Παρασκευή 10 Απριλίου τις ίδιες ώρες, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην πλατεία Αθανασίου Διάκου στη Λαμία.
Η αιμοδοσία αυτή είναι πολύ σημαντική διότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του νέου Κορωνοϊού (Sars – Cov-2) τα αποθέματα αίματος στο Νοσοκομείο Λαμίας εξαντλούνται.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, όπου όλοι μαζί και συλλογικά αλλά και ατομικά δίνουμε μια μάχη, την οποία πρέπει να κερδίσουμε. Αυτή η μάχη απαιτεί από εμάς και μία άλλη προσφορά, την προσφορά σε αίμα. Είναι ένας λόγος, ο οποίος δικαιολογεί να βγούμε για λίγο από το σπίτι μας και να προσφέρουμε, όσοι έχουμε τις προϋποθέσεις αίμα, διότι μπορεί να χρειαστεί και είναι πιθανόν να χρειαστεί και δεν θα πρέπει να τρέχουμε σε καταστάσεις πανικού.

Γι’ αυτό και η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος, με τον Δήμο Λαμιέων, με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο συμμετέχει, παροτρύνει και καλεί όσους μπορούν, τόσο αύριο 24 Μαρτίου όσο και στις 10 Απριλίου στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου να προσφέρουμε λίγο από τον χρόνο μας, λίγο αίμα για τους αδελφούς μας που θα το χρειαστούν και το έχουν ανάγκη. Προσωπικά θα λάβω κι εγώ μέρος στην αιμοδοσία, είμαι αιμοδότης και θέλω να δώσω προσκλητήριο και παράδειγμα.  Και να σκεφτούμε και κάτι πολύ απλό: Αν τούτες τις μέρες κάποιοι κινηθήκαμε έξω από το σπίτι μας για λόγους επιπόλαιους, που δεν ήταν σημαντικοί και νομίζαμε ότι είναι διακοπές αυτή η δύσκολη περίοδος την οποία περνάμε, είναι ευκαιρία τώρα να διορθώσουμε το λάθος μας. Να πάμε να δώσουμε αίμα για να αποδείξουμε ό, τι συνειδητοποιήσαμε την ευθύνη που έχουμε.  Χρειάζεται αίμα. Χρειάζονται αίμα αδελφοί μας, οι οποίοι πάσχουν και υποφέρουν και οι οποίοι μπορεί να δοκιμασθούν μέσα σ’ αυτή την πανδημία ετι περισσότερο.  Σας καλώ όλους, όσους μπορείτε, όσους έχετε τις προϋποθέσεις. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και στην προσέλευση και από άποψη υγιεινής.  Σας προσκαλώ να έλθετε και δώσετε αίμα. Ραντεβού στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Θα είμαστε εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου απέστειλε ποιμαντικές Επιστολές προς τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέα Κολοκυθά, καθώς και στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Χρήστο Γεωργίου, προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, την συμπαράσταση του και την αγάπη του στα πρόσωπα όλων των γιατρών, των νοσηλευτών και όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού του Νοσοκομείου της πόλης μας αλλά και όλων των στελεχών του τομέα υγείας όλου του Νομού μας.

Ο Σεβασμιώτατος μέσω των επιστολών του, θέτει στην διάθεση των φορέων Υγείας του Νομού μας την Ιερά Μητρόπολη μας, η οποία δύναται να παράσχει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, κάθε είδους βοήθεια που θα της ζητηθεί, σ’ αυτή την φοβερή πανδημία, η οποία δοκιμάζει πολλούς συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευλογεί όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νομού μας, το οποίο καθημερινά μάχεται με όλες του τις δυνάμεις στη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας.

«Με την Χάρη του Θεού είμαι από αυτούς που, ως Πνευματικός σας Πατέρας, Επίσκοπος και Μητροπολίτης σας, όχι απλώς χειροκροτώ με τα χέρια μου από το μπαλκόνι μου μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες, αλλά χειροκροτώ με την καρδιά μου και σας ευλογώ με όλο μου το είναι», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Παρακολουθείστε τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου στο Star Κεντρικής Ελλάδος και στο Lamia Fm1.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων