24/04/2019 24/04/2019 Με την παρουσία πλήθους ευσεβώς πιστών και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η Ακολουθία του Νυμφίου την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας. Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος. Προ του Τροπαρίου της Κασσιανής ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος αρχικά στην αμαρτωλή...
24 Απριλίου, 2019 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2019 - 16:53

“Ο Κύριος δεν θέλει κανείς να μείνει έξω από τη Βασιλεία του”

Διαδώστε:
“Ο Κύριος δεν θέλει κανείς να μείνει έξω από τη Βασιλεία του”

Με την παρουσία πλήθους ευσεβώς πιστών και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η Ακολουθία του Νυμφίου την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας. Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

Προ του Τροπαρίου της Κασσιανής ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος αρχικά στην αμαρτωλή γυναίκα, που μετανιωμένη για τις αμαρτίες της άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο και έλαβε την συγχώρηση από τον Κύριο, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Αυτό το περιστατικό αδελφοί μου, εποίησε τροπάριο η μοναχή και υμνογράφος αγία Κασσιανή και μάλιστα τόσο ωραία, όπου κατανύσεται η ψυχή όσων το ακούν ακόμα και των πιο σκληρών ανθρώπων. Η Εκκλησία μας τοποθετεί αυτό το περιστατικό την Μεγάλη Τρίτη διότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται και διερωτώνται: Πως θα πλησιάσω τον Κύριο ή το Άγιο Ποτήριο; Την απάντηση την δίδει ο Χριστός λέγωντάς μας, ότι όπως μετενόησε και εσώθη αυτή η πόρνη γυναίκα μπορεί και ο καθένας μας να αλλάξει την ζωή του. Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να σώσει τους αμαρτωλούς. Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο και οι πιο αμαρτωλοί σώζονται με τη μετάνοια και τα θεραπευτικά φάρμακα, τα οποία είναι τα Ιερά της Μυστήρια. Ο Κύριος δεν θέλει κανείς άνθρωπος να μείνει έξω από τη χαρά της Βασιλείας και της Αναστάσεως και καλεί και το πιο αμαρτωλό να μετάσχει σ’ αυτή τη χαρά.

Αδελφοί μου, με ταπείνωση και εσωτερική κατάνυξη, ας προσεγγίσουμε το Μυστήριο της συγκαταβάσεως του Χριστού. Ο Θεός μας είναι Θεός αγάπης.Ας είναι αυτές οι ημέρες της Μεγάλης εβδομάδος ένας δρόμος που θα μας οδηγήσει κοντά στο Θεό. Το έχουμε ανάγκη ως πρόσωπα και ως μέλη της κοινωνίας που έχει καύχημά της τον Ιησού Χριστό. Η Εκκλησία είναι η δύναμή μας και η ζωή μας. Καλή Ανάσταση».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων