22/07/2019 22/07/2019 Στο απομεμακρυσμένο και ορεινό χωρίο της Δυτικής Φθιώτιδος το Παλαιοχώρι, μετέβη το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ημέρα κατά την οποία η  Εκκλησία εορτάζει την εις Ουρανούς Πυρφόρο ανάβαση του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην ιστορική, ομώνυμη και άλλοτε...
22 Ιουλίου, 2019 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2019 - 8:58

Μητρ. Φθιώτιδος: “Στη ζωή μας να θριαμβεύσει η αλήθεια”

Διαδώστε:
Μητρ. Φθιώτιδος: “Στη ζωή μας να θριαμβεύσει η αλήθεια”

Στο απομεμακρυσμένο και ορεινό χωρίο της Δυτικής Φθιώτιδος το Παλαιοχώρι, μετέβη το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ημέρα κατά την οποία η  Εκκλησία εορτάζει την εις Ουρανούς Πυρφόρο ανάβαση του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην ιστορική, ομώνυμη και άλλοτε ακμάζουσα Ιερά Μονή, η οποία σήμερα αποτελεί την Ενορία του χωριού.

Η Ιερά αυτή Μονή υπήρξε από τις παλαιότερες της Ιεράς Μητροπόλεως, από αυτήν επέρασε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και εκήρυξε τον θείο λόγο στη δυτική Φθιώτιδα και εκεί φυλασσόταν η τιμία χείρα του Αποστόλου Ανδρέου, η οποία μαζί με άλλα κειμήλια απαλλοτριώθηκε από το κράτος όταν διαλύθηκε η Μονή σύμφωνα με το γνωστό διάταγμα του Βασιλέως Όθωνος. Κατόπιν η Τιμία Χείρα επήλθε στα χέρια του τότε Προέδρου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ, ο οποίος και την τοποθέτησε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Γαλατάκι Ευβοίας, όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ζωή του Προφήτου Ηλιού σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του και λέγοντας πως ο Προφήτης Ηλίας ήταν άνθρωπος του Θεού, της αληθείας και της προσευχής. Απευθυνόμενος, τέλος, στους πιστούς ευχήθηκε να θριαμβεύσει στην ζωή μας η αλήθεια την οποία εκήρυξε ο Προφήτης Ηλίας και δια πρεσβειών του να έχουμε την δύναμη να λέμε όχι στις αντίθεες προσκλήσεις της εποχής και να κηρύττουμε την αληθινή πίστη.

Συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Σουφλερό, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους συνεργάτες για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν στην αποπεράτωση του έργου της νέας πτέρυγας, η οποία περιβάλλει τον Μοναστηριακό Ναό και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών του Προφήτου Ηλιού να τους χαρίζει υγεία, ευλογία και δύναμη.

Κατά την διανομή του αντιδώρου οι πιστοί του χωριού και της ευρύτερης περιοχής ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την τιμή της παρουσίας του και κατά τη διάρκεια του κεράσματος ο Ποιμενάρχης σε κλίμα αγάπης είχε για αρκετή ώρα μία ευχάριστη επικοινωνία με όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων