03/07/2023 03/07/2023 Για την ποικίλη και παραπλανητική δράση διαφόρων αιρετικών και σχισματικών ομάδων, που κατά καιρούς δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον νομό σε πλατείες, χώρους μαζικών συναθροίσεων ή και κατ’ ίδιαν σε σπίτια και καταστήματα, ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το ευσεβές πλήρωμά της. Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προέβη σε σχετική ενημέρωση μετά και από το Δελτίο Τύπου,...
03 Ιουλίου, 2023 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2023 - 12:26

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Εφιστά την προσοχή για δράσεις προσηλυτισμού στην περιοχή

Διαδώστε:
Μητρόπολη Φθιώτιδος: Εφιστά την προσοχή για δράσεις προσηλυτισμού στην περιοχή

Για την ποικίλη και παραπλανητική δράση διαφόρων αιρετικών και σχισματικών ομάδων, που κατά καιρούς δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον νομό σε πλατείες, χώρους μαζικών συναθροίσεων ή και κατ’ ίδιαν σε σπίτια και καταστήματα, ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το ευσεβές πλήρωμά της.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προέβη σε σχετική ενημέρωση μετά και από το Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η σχετική Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων. “Να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί σε οποιονδήποτε μας πλησιάζει με το πρόσχημα της διάδοσης του Ευαγγελίου ή της προσφοράς κοινωνικού έργου, έστω και αν εμφανίζεται με “καλοκάγαθο χαμόγελο”. Εμείς έχουμε την Εκκλησία μας, τους ιερείς μας, τις ενορίες, τα μοναστήρια μας. Ξέρουμε από ποια βρύση θα πιούμε το καθαρό νερό της πίστεως μας”, αναφέρει.

Πιο συγκεκριμένα όμως αυτές τις ημέρες προτρέπει να  έχουν υπόψη μια επικείμενη προσηλυτιστική εκστρατεία με την ονομασία “Operation Joshua – Κάθε σπίτι”, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1-9 Ιουλίου 2023, στους νομούς Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Φωκίδος και Αττικής από την νεοπροτεσταντική οργάνωση “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση”.

“Ας είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση πνευματική! Να μην δεχόμαστε τέτοια φυλλάδια, αλλά και να δηλώνουμε τον σταθερό προσανατολισμό μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού προς πάσα κατεύθυνση και σε όποιες ομάδες αιρετικές κυκλοφορούν, είτε στις πλατείες μας, στα χωριά μας ή όταν χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών μας ή αν διενεργούν έργο επίσης φαινομενικά εκκλησιαστικό και κοινωφελές. Στώμεν καλώς στην Αγία Ορθόδοξη πίστη μας! Επικοινωνούμε με την ενορία μας και την Μητρόπολη μας άμεσα μόλις αντιληφθούμε κάποια τέτοια προσηλυτιστική δράση”.

Στο χθεσινό του κήρυγμά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έστειλε μήνυμα προς τους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων