11/03/2022 11/03/2022 Χώρους εργασίας και βιοπάλης επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για να κηρύξει την έναρξη της μεγάλης εκκλησιαστικής Πανηγύρεως της Αταλάντης, για τον εορτασμό των Πολιούχων και Προστατών της πόλεως, Αγίων Θεοδώρων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος ήδη από την Τετάρτη το βράδυ βρίσκεται στην περιοχή της Λοκρίδας, επισκεπτόμενος μάλιστα χθες το βράδυ...
11 Μαρτίου, 2022 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 18:43

Mητροπολίτης Φθιώτιδος: «Οι Άγιοι Θεόδωροι να ευλογούν τους ιδρώτες σας»

Διαδώστε:
Mητροπολίτης Φθιώτιδος: «Οι Άγιοι Θεόδωροι να ευλογούν τους ιδρώτες σας»

Χώρους εργασίας και βιοπάλης επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για να κηρύξει την έναρξη της μεγάλης εκκλησιαστικής Πανηγύρεως της Αταλάντης, για τον εορτασμό των Πολιούχων και Προστατών της πόλεως, Αγίων Θεοδώρων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος ήδη από την Τετάρτη το βράδυ βρίσκεται στην περιοχή της Λοκρίδας, επισκεπτόμενος μάλιστα χθες το βράδυ και την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λιβανατών, σήμερα το πρωί προσευχήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, και είχε την ευκαιρία να δώσει τις τελευταίες οδηγίες σε κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες για την επιτυχή διεξαγωγή της επικείμενης εορτής.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε διαδοχικά καταστήματα, χώρους εργασίας, καθώς και εργοστάσια στην περιοχή της Αταλάντης, όπου είχε μία ουσιαστική επικοινωνία με τους εκατοντάδες εργαζομένους, τους οποίους και ευλόγησε και ευχήθηκε και για την ατομική και οικογενειακή τους πρόοδο και ευτυχία.

Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα προσέφερε σε όλους και από μία μικρή έντυπη εικόνα των Αγίων Θεοδώρων, αντίγραφο της Εφεστίου και Θαυματουργού Εικόνος των Αγίων, η οποία φυλάσσεται στο Ναό.

Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε διαδοχικά και ευλόγησε τις διοικήσεις και τους εργαζομένους των κάτωθι καταστημάτων και εργοστασίων: Super Market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», Εργοστάσιο «ΓΕΩΡΓΑΤΣΩΝΑΣ Α.Ε. METAL CONSTRUKTIONS», Εργοστάσιο «Atlas Tapes S.A.», καθώς και στο εργοστάσιο «ΕΖΑ»(Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης- ΕΖΑ).

Απευθυνόμενος στους εργαζομένους ο κ. Συμεών αναφέρθηκε με αγάπη και κατανόηση στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόνωσε το ηθικό τους, ενώ με πολλή αγάπη τους επισήμανε χαρακτηριστικά: «Οι Άγιοι Θεόδωροι να ευλογούν τους ιδρώτες σας, να αναπαύουν τους κόπους σας και να χαρίζουν πάμπολλα δώρα του Θεού σε εσάς και στις οικογένειες σας. Η Εκκλησία μας προσεύχεται και ενδιαφέρεται προσωπικά για τον κάθε ένα από σας. Σας έχω στην αγκαλιά μου και σας ευλογώ όλους».

Το απόγευμα στις 18:30 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, θα τελεσθεί η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών.

Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας, από τηλεοράσεως, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm), καθώς και μέσω διαδικτύου.


Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων