02/11/2020 02/11/2020 Τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων, τα οποία ισχύουν αυτή τη στιγμή για το επιδημιολογικό επίπεδο επιτήρησης, στο οποίο ευρίσκεται ο Νομός Φθιώτιδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, έδωσε σήμερα τις οδηγίες και παρουσίασε ένα εντατικό πρόγραμμα πνευματικής εργασίας για την στήριξη και οικοδομή του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και μάλιστα εν μέσω της...
02 Νοεμβρίου, 2020 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 21:55

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Πρόγραμμα πνευματικής διαχειρίσεως της πανδημίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Πρόγραμμα πνευματικής διαχειρίσεως της πανδημίας

Τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων, τα οποία ισχύουν αυτή τη στιγμή για το επιδημιολογικό επίπεδο επιτήρησης, στο οποίο ευρίσκεται ο Νομός Φθιώτιδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, έδωσε σήμερα τις οδηγίες και παρουσίασε ένα εντατικό πρόγραμμα πνευματικής εργασίας για την στήριξη και οικοδομή του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και μάλιστα εν μέσω της δοκιμασίας της πανδημίας, αξιοποιώντας όλο το διαθέσιμο στελεχιακό δυναμικό της Μητροπόλεως, τις δομές της Μητροπόλεως, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Μητροπόλεως, αλλά και την συνεργασία με άλλους φορείς.

Εκτός από τις Κατηχητικές και Νεανικές Συντροφιές, για τις οποίες πραγματοποιήθηκε ειδική σύναξη την προηγούμενη εβδομάδα και οι οποίες ήδη λειτουργούν σε όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως, από σήμερα ξεκινούν και οι Ενοριακές Πνευματικές Συνάξεις των ενηλίκων σε 87 σημεία σε όλο το φάσμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κάθε Τετάρτη απόγευμα, 87 διακονητές του Θείου Λόγου, στους Ιερούς Ναούς και στα Πνευματικά Κέντρα των Ενοριών και με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων, θα στηρίξουν πνευματικά τους αδελφούς, που ιδιαίτερα δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως και αυτή την περίοδο.

Εκτός όμως από τις κατά Ενορία Συνάξεις, θα πραγματοποιούνται και δύο κεντρικές Πνευματικές Συνάξεις από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, κάθε Δευτέρα απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Από το Α έως το Ω» και κάθε Σάββατο απόγευμα μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, με θέμα:« Αύριο είναι Κυριακή», οι οποίες θα μεταδίδονται από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr και από τα Multimedia της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συγχρόνως και με βάση την ιδιαιτερότητα της Μητροπόλεως, η οποία στερείται Εφημερίων και μόνο ένας Εφημέριος υπάρχει σε κάθε Ενορία, για τον λόγο αυτό, από την προσεχή Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή βράδυ, θα τελούνται με ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη καταρτίσει η Ιερά Μητρόπολη, νυχτερινές Θείες Λειτουργίες, οι οποίες λόγω των ειδικών μέτρων, θα τελειώνουν στις 23:00 το βράδυ, τόσο στην πόλη της Λαμίας, όσο και σε μεγάλες Ενορίες άλλων πόλεων του Νομού.

Μάλιστα σε κάθε Ιερά Αγρυπνία, εκτός από τον Λειτουργό Ιερέα, θα ορίζεται από την Μητρόπολη και ένας ομιλητής, για να οικοδομεί τους πιστούς με το κήρυγμα του Θείου Λόγου, τα δε κηρύγματα θα μεταδίδονται και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως.

Την προσεχή πρώτη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, θα τελεσθούν οι βραδινές Θείες Λειτουργίες, στην πόλη της Λαμίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στην οποία θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ενώ στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας, θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Τράνακας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τραγάνας.

Στην σημερινή πρώτη συγκέντρωση, ο Σεβασμιώτατος έδωσε όλες τις κατευθύνσεις και ωμίλησε για την αξία και την σημασία του κηρύγματος και της διακονίας των ανθρώπων και τον ρόλο της ιερουργίας του Θείου Λόγου σε καιρούς δοκιμασιών και εν μέσω των προκλήσεων και αντιφάσεων και των συγχύσεων της εποχής του κωρονοϊού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επεσήμανε, σε περίπτωση αλλαγής του επιδημιολογικού επιπέδου της περιοχής, θα γίνει και η αντίστοιχη αναπροσαρμογή της ποιμαντικής δράσης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της εξ αποστάσεως επικοινωνίας.

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων