08/01/2022 08/01/2022 «Έχω βιώσει την τραγική εμπειρία να τελέσω την εξόδιο ακολουθία νέων ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό και άφησαν πίσω τους ορφανά παιδιά. Αυτό είναι κάτι πιο ισχυρό από κάθε επιστημονικό επιχείρημα», επεσήμανε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, που κλήθηκε να μιλήσει για το ζήτημα του κορωνοϊού.  «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχω καθαρό...
08 Ιανουαρίου, 2022 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2022 - 12:37

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Τραγική εμπειρία οι κηδείες νέων που αφήνουν ορφανά

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Τραγική εμπειρία οι κηδείες νέων που αφήνουν ορφανά

«Έχω βιώσει την τραγική εμπειρία να τελέσω την εξόδιο ακολουθία νέων ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό και άφησαν πίσω τους ορφανά παιδιά. Αυτό είναι κάτι πιο ισχυρό από κάθε επιστημονικό επιχείρημα», επεσήμανε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, που κλήθηκε να μιλήσει για το ζήτημα του κορωνοϊού. 

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχω καθαρό ιστορικό και έχω κάνεις τις τρεις δόσεις του εμβολίου και θα κάνω και τέταρτη και πέμπτη και όσες δόσεις χρειαστεί», είπε ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «με τα εμβόλια δηλώνουμε και εκφράζουμε την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας και για την ζωή». Πρόσθεσε δε πως σε κάθε επίπεδο η Εκκλησία, ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχουν ανοιχτά και καθαρά εκφραστεί υπέρ των εμβολίων.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας είπε ότι του τηλεφωνούν πνευματικά του παιδιά από το νοσοκομείο και του λένε ότι μετανιώνουν που δεν τον άκουσαν: “Γιατί δεν σας ακούσαμε και δεν κάναμε το εμβόλιο;”. Τους λέω: “Τώρα είναι ώρα μάχης και όχι ώρα απολογισμού”».

«Έχω 10 ιερείς που νοσούν, αλλά ο τρόπος που νοσούν είναι σαν να κάνουν διακοπές. Είναι όλοι εμβολιασμένοι και είναι σχεδόν ασυμπωματικοί και λέω αστειευόμενος κι εγώ: “δεν μπορώ να κολλήσω κι εγώ για να ξεκουραστώ;”», είπε ο κ. Συμεών.

Σχετικά με όσους έχουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό τους, είπε πως «από την μια είναι το φως και από την άλλη το σκοτάδι, από την μια είναι η ζωή και από την άλλη ο θάνατος. Καλούμαστε να επιλέξουμε το σωστό με τον εμβολιασμό. Να αξιοποιήσουμε την ευλογία και τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός, αν θέλετε να κάνουμε και τον Σταυρό μας και να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο»

«Η περιοχή μου θρηνεί 200 ανθρώπους από τον κορωνοϊό. Τα Χριστούγεννα πήγα στην Μαλεσίνα που θρηνεί 30 θανάτους από κορωνοϊό. Κάναμε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους αυτούς και μίλησα με τους συγγενείς τους. Ο πόνος είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο», είπε ο Μητροπολίτης, καταλήγοντας πως είναι αισιόδοξος για το τέλος της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν rapid test για να πάνε να πιούν έναν καφέ, αυτό είναι μια πράξη υπευθυνότητας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων