25/02/2023 25/02/2023 Στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή για το Άγιο Πάσχα, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προσκαλεί στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, κάθε Κυριακή στις έξι (18:00) το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Σε όλους τους Εσπερινούς θα χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος στις 26 Φεβρουαρίου, στον...
25 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2023 - 12:37

Μοναχές θα ομιλούν φέτος στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Μοναχές θα ομιλούν φέτος στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή για το Άγιο Πάσχα, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προσκαλεί στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, κάθε Κυριακή στις έξι (18:00) το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Σε όλους τους Εσπερινούς θα χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος στις 26 Φεβρουαρίου, στον Πρώτο Εσπερινό, πριν από τον ασπασμό της συγχωρήσεως, θα ομιλήσει καταλλήλως. Στους υπόλοιπους Εσπερινούς, θα υπάρχει η ιδιαίτερη πρωτοτυπία να ομιλήσουν Οσιώτατες Μοναχές, γυναίκες αφιερωμένες στην αγάπη του Θεού.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Α΄ Κυριακή Νηστειών, 5 Μαρτίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Ιωάννα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαμάστας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την Β΄ Κυριακή Νηστειών, 12 Μαρτίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Πελαγία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Θεομήτορος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την Γ΄ Κυριακή Νηστειών, 19 Μαρτίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Ευπραξία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαρακίου Βαγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Την Δ΄ Κυριακή Νηστειών, 26 Μαρτίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Φιλοθέη, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την Ε΄ Κυριακή Νηστειών, 2 Απριλίου, θα ομιλήσει η Γερόντισσα Θεολογία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Πηγή: lamiareport.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων