04/12/2022 04/12/2022 Ημερίδα με θέμα: «Πρόσβαση Παντού – Πρόσβαση για Όλους. Η Ελληνική Αστυνομία στο Ρόλο του Θεματοφύλακα», για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, οργάνωσε στη Λαμία η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Η οργάνωσή της πραγματοποιήθηκε...
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 10:44

Ο Φθιώτιδος Συμέων σε ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ. για τα άτομα με αναπηρία

Διαδώστε:
Ο Φθιώτιδος Συμέων σε ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ. για τα άτομα με αναπηρία

Ημερίδα με θέμα: «Πρόσβαση Παντού – Πρόσβαση για Όλους. Η Ελληνική Αστυνομία στο Ρόλο του Θεματοφύλακα», για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, οργάνωσε στη Λαμία η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Η οργάνωσή της πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε ως στόχο την ενημέρωση, την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, έτσι ώστε τα Άτομα με Αναπηρία να απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που ως άτομα και ως μέλη της ίδιας κοινωνίας το δικαιούνται, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στηρίζει το Αστυνομικό προσωπικό

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση. Στο τέλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά τόσο για την παραχώρηση του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Ημερίδα, όσο κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στο Αστυνομικό προσωπικό.

Η ομιλία του ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας

Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας, τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος.

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:

…..« η Ηγεσία του Σώματος, κάθε χρόνο, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία. Άλλωστε το ήθος και ο πολιτισμός της κοινωνίας μας φαίνεται από την συμπεριφορά μας προς τα άτομα αυτά, στα οποία οφείλουμε να είμαστε καθημερινά δίπλα τους με σεβασμό και ευαισθησία».

…..« η Ελληνική Αστυνομία στον Κώδικα Δεοντολογίας της, κάνει ιδιαίτερη μνεία στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία δεν πρέπει να παραβιάζονται ποτέ και έχει ως ύψιστη αποστολή της, να ανταποκρίνεται ισότιμα στις ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους, με αίσθημα αγάπης και κοινωνικής ευθύνης».

«….η Ελληνική Αστυνομία εξειδικεύει συνεχώς τις δράσεις της, καθιστώντας τα Αστυνομικά καταστήματα προσβάσιμα στα Άτομα με Αναπηρία και δια μέσου των Υπηρεσιών Τροχαίας επεμβαίνει όταν διαπιστώνει διαβάσεις απροσπέλαστες, ράμπες και θέσεις στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία κατειλημμένες».

…. «ο σκοπός της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι τιμωριτικός. Στόχος της είναι κυρίως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, με προτεραιότητα στην παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης προς τα Άτομα με Αναπηρία, με έμφαση στην ενίσχυση της προσβασιμότητάς τους σε όλους τους χώρους, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής τους ζωής».

….«εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν είμαστε αποκομμένοι από την κοινωνία, αλλά προερχόμαστε από εσάς, είμαστε κομμάτι από εσάς και οφείλουμε με εμφανή την παρουσία μας να είμαστε παντού, ώστε να μας βλέπουν οι συμπολίτες μας, να αισθάνονται ασφαλείς και όσοι έχουν στο νου τους κάποια έκνομη ενέργεια, να αποτρέπονται να την υλοποιήσουν».

…. η Ελληνική Αστυνομία, ως βασικός θεματοφύλακας ιδανικών και αξιών, σέβεται διαχρονικά τα Άτομα με Αναπηρία και καλώ τους μαθητές των Σχολείων που βρίσκονται σήμερα μαζί μας για να παρακολουθήσαν την Ημερίδα μας, να ενστερνιστούν τα θετικά από εμάς τους μεγαλύτερους και να γίνουν αυτοί οι αυριανοί θεματοφύλακες ιδανικών και αξιών της κοινωνίας μας».

Ακολούθως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απεύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. Συμεών, ο Βουλευτής Νομού Φθιώτιδας, Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος, o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Βασιλική Παπαρούνα.

Ακόμη, απέστειλαν επιστολές με ευχές για επιτυχή διοργάνωση της Ημερίδας, οι Βουλευτές Νομού Βοιωτίας, Ανδρέας Κουτσούμπας και Γεώργιος Μουλκιώτης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, Εκπαιδευτικών και Επαγγελματικών Φορέων, καθώς και Συλλόγων και Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία.

Επιπλέον, παρέστησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, απόστρατοι Αστυνομικοί, Αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και του Επιτελείου της ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος .

Ομιλητές – εισηγητές ήταν:

Η Αστυνόμος Α΄ κα Βιολντζή Δήμητρα – Παρασκευή, του Επιτελείου της ΓΕ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας, με θέμα εισήγησης: «Σεβασμός, Ισότητα, Προσβασιμότητα – Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία».

Ο Διοικητικός Διευθυντής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φθιώτιδας, κ. Κρέτσης Χρήστος, με θέμα εισήγησης: «Οι γονείς των Ατόμων με Αναπηρία και η δικαιωματική προσέγγιση της Αναπηρίας» .

Ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Τσαπατάκης Αντώνιος, Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο αγώνισμα της κολύμβησης και πρεσβευτής καλής θελήσεως της UNICEF για την Ελλάδα, με θέμα εισήγησης: «Μετά το όνειρο, η πράξη» .

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, προβλήθηκαν VIDEO , τα οποία ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και τις ικανότητές τους να διακριθούν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές από σχολεία της Φθιώτιδας

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης με ενδιαφέρον μαθητές Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και πολίτες, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, διατύπωσαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές και ιδιαίτερα στον Παραολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Υπαστυνόμο Β’ κ. Τσαπατάκη Αντώνιο, του οποίου τα κοινωνικά μηνύματα, βιωματικά λόγια και οι εμπειρίες, ευαισθητοποίησαν και συγκίνησαν ιδιαίτερα το κοινό .

Βραβεύσεις

Στο τέλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά τόσο για την παραχώρηση του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Ημερίδα, όσο κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στο Αστυνομικό προσωπικό, στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κανέλλο, καθώς και σε όλους τους εισηγητές – ομιλητές, για την ουσιαστική τους συμμετοχή – αρωγή στην πραγματοποίηση της Ημερίδας.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Γενικός απεύθυνε ευχές, ενόψει των επικείμενων Εορτών, για καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία, ευτυχία, ειρήνη και ασφάλεια.

“Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχίσει και στο μέλλον να πραγματοποιεί ενημερωτικές δράσεις, οι οποίες αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες”, τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο της Διεύθυνσης. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων