18/02/2019 18/02/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος το πρωί της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2019 συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος π. Δημήτριος Κυρίτση,   μετέβη στην πόλη της Μακρακώμης και συγκεκριμένα επισκέφθηκε  τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου. Ο Ναός ανεγείρεται σε μια έκταση δυο στρεμμάτων έξω από τη Μακρακώμη, δωρεά της κυρίας Αργυρώς Τσαμάρα,...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:17

Ο Μητρ.Φθιώτιδος στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Φθιώτιδος στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος το πρωί της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2019 συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος π. Δημήτριος Κυρίτση,   μετέβη στην πόλη της Μακρακώμης και συγκεκριμένα επισκέφθηκε  τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου.

Ο Ναός ανεγείρεται σε μια έκταση δυο στρεμμάτων έξω από τη Μακρακώμη, δωρεά της κυρίας Αργυρώς Τσαμάρα,  η οποία κατάγεται από τη Μακρακώμη και διαμένει στην Αθήνα. Ο τόπος είναι κατάφυτος από κυπαρίσσια και άλλα δέντρα και θυμίζει το κελί του Οσίου Παϊσίου στο Άγιον Όρος. Μπροστά του απλώνεται η κοιλάδα του Σπερχειού και στο βάθος διακρίνεται η πόλις της Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος επέβλεψε την πορεία των εργασιών, οι οποίες διεξάγονται με γοργούς ρυθμούς. Είναι ήδη έτοιμος ο Ιερός Ναός και  η αίθουσα του ισογείου, η οποία θα χρησιμοποιείται ως Πνευματικό κέντρο .

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων