05/08/2019 05/08/2019 Τον Οκτώβριο θα αρχίσει η διαδικασία για την εκλογή νέου επισκόπου Φθιώτιδας , ενώ τον Νοέμβριο τοποθετείται χρονικά η τοποθέτησή του. Όπως εξηγεί στο STAR ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, στην τακτική σύνοδο του Οκτωβρίου, οι Αρχιερείς θα κληθούν να εκλέξουν ανάμεσα από τους 380 Αρχιμανδρίτες, εγγεγραμμένους στον κατάλογο «προς Αρχιερατεία». Εκεί θα προκύψει και...
05 Αυγούστου, 2019 - 13:27

Ο Mητροπ. Λαρίσης, για την εκλογή νέου επισκόπου Φθιώτιδας (video)

Διαδώστε:
Ο Mητροπ. Λαρίσης, για την εκλογή νέου επισκόπου Φθιώτιδας (video)

Τον Οκτώβριο θα αρχίσει η διαδικασία για την εκλογή νέου επισκόπου Φθιώτιδας , ενώ τον Νοέμβριο τοποθετείται χρονικά η τοποθέτησή του.

Όπως εξηγεί στο STAR ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, στην τακτική σύνοδο του Οκτωβρίου, οι Αρχιερείς θα κληθούν να εκλέξουν ανάμεσα από τους 380 Αρχιμανδρίτες, εγγεγραμμένους στον κατάλογο «προς Αρχιερατεία». Εκεί θα προκύψει και το τριπρόσωπο, οι τρεις δηλαδή με τις περισσότερες ψήφους. Θα ακολουθήσει η δεύτερη ψηφοφορία, οπότε ο νέος Μητροπολίτης θα προκριθεί με σχετική πλειοψηφία επί των 80 επισκόπων.

 

Πηγή: Star Κεντρικής Ελλάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων