18/09/2020 18/09/2020 Παρά την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε κανονικά η προγραμματισμένη περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών σε όμορφα και γραφικά χωριά της περιοχής του Δήμου Δομοκού. Συνεπής ο Σεβασμιώτατος στις δεσμεύσεις που έδωσε κατά την ενθρονιστήρια ομιλία του, αφιέρωσε το σημερινό του απόγευμα στο χωριό Βούζι με τους 50 περίπου κατοίκους, στο χωριό Αχλαδιά με τους...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 16:53

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος επισκέφθηκε χωριά του Δομοκού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος επισκέφθηκε χωριά του Δομοκού

Παρά την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε κανονικά η προγραμματισμένη περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών σε όμορφα και γραφικά χωριά της περιοχής του Δήμου Δομοκού.

Συνεπής ο Σεβασμιώτατος στις δεσμεύσεις που έδωσε κατά την ενθρονιστήρια ομιλία του, αφιέρωσε το σημερινό του απόγευμα στο χωριό Βούζι με τους 50 περίπου κατοίκους, στο χωριό Αχλαδιά με τους 13 μόλις κατοίκους και κατέληξε στο χωριό Πετρωτό με τους 200 περίπου κατοίκους.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Ιερές Παρακλήσεις στους Ναούς των τριών αυτών χωριών, επισκέφθηκε και προσκύνησε τους τάφους των κεκοιμημένων στα Κοιμητήρια των χωριών, πέρασε από το καφενείο και από τα τοπικά Λαογραφικά Μουσεία του κάθε χωριού και αφιέρωσε πολλές ώρες, προκειμένου να έχει μία διαπροσωπική επικοινωνία με έναν προς έναν τους κατοίκους αυτών των χωριών.

 

 

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες, τόσο οι Ιερείς, όσο και οι κάτοικοι αυτών των χωριών επιφύλαξαν μία θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο και δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνηση τους γι’ αυτή του την επίσκεψη, η οποία δεν έγινε σε ημέρα Πανηγύρεως, αλλά σε μία καθημερινή μέρα στη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας σε κάθε χωριό, επαίνεσε τους κατοίκους για την αγάπη τους προς τον τόπο τους και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ήρθα για να σας συναντήσω, να με γνωρίσετε καλύτερα και να σας γνωρίσω έναν έναν καλύτερα και ως Πνευματικός Πατέρας σας, να σας παρακαλέσω και να σας προτρέψω, να μείνετε αγαπημένοι και ενωμένοι και πάντοτε συγκεντρωμένοι γύρω από την Εκκλησία».

Στο Πετρωτό μάλιστα, όπου παρά την καταρρακτώδη βροχή, και το περασμένο της ώρας, διότι ο Σεβασμιώτατος έφτασε με περισσότερο από μία ώρα καθυστέρηση, εν τούτοις συγκεντρώθηκαν όλοι οι κάτοικοι στην πανέμορφη Εκκλησία του χωριού και ανέμεναν να πάρουν την ευχή του Ποιμενάρχου και Πνευματικού τους Πατέρα.

 

 

Ανάμεσα στου πιστούς, πληροφορηθείς ότι ο Σεβασμιώτατος ευρίσκεται εκεί, κατέφθασε και ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για να χαιρετήσει τον Σεβασμιώτατο και να εκφράσει τη χαρά του για την παρουσία του, ακόμη μία φορά στον Δήμο Δομοκού.

 

 

Τέλος ο κ. Συμεών κατόπιν παρακλήσεως των κατοίκων παρέμεινε στο Πετρωτό έως αργά τα μεσάνυχτα, όπου και παρακάθισε σε δείπνο στο μοναδικό Κρεοπωλείο – Ψησταριά του χωριού, προς μεγάλη έκπληξη του ιδιοκτήτη κ. Αθανασίου Τσαλαφούτα, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση ανέφερε στους παρευρισκομένους, ότι είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης της Φθιώτιδος εδώ και δεκάδες χρόνια, παρεκάθισε σε φαγητό μαζί με τους απλούς κατοίκους στο ταπεινό του ταβερνάκι.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων