29/01/2023 30/01/2023 Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που διοργανώθηκε από Αμπλιανίτες επιστήμονες προς τιμήν του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Χρήστο Σταϊκούρα, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, απευθύνοντας τον πρώτο χαιρετισμό. Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Λαμία, ενώ παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική, στρατιωτική και εκπαιδευτική ηγεσία του τόπου....
29 Ιανουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 2:15

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε τιμητική εκδήλωση για τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε τιμητική εκδήλωση για τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που διοργανώθηκε από Αμπλιανίτες επιστήμονες προς τιμήν του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Χρήστο Σταϊκούρα, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, απευθύνοντας τον πρώτο χαιρετισμό.

Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Λαμία, ενώ παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική, στρατιωτική και εκπαιδευτική ηγεσία του τόπου.

Αφορμή για την τιμητική αυτή διάκριση που επεφύλαξαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης για τον κ. Υπουργό ήταν η ανάδειξη του ως: «Υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς 2023 για την Ευρώπη», από το περιοδικό «The Banker» του ομίλου των «Financial Times».

Για τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, μίλησαν άνθρωποι της ιδιαιτέρας του πατρίδος Άμπλιανης, ο Φυσικός κ. Ανδρέας Κραββαρίτης, το Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ιωάννης Σαγιάς, ο Ιστορικός Φιλόλογος Βαγγέλης Στεφανής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Ζάρρας.

Ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως πνευματικός πατέρας αυτής της οικογένειας που λέγεται Φθιώτιδα, η επιτυχία και η χαρά ενός εκλεκτού τέκνου της οικογενειάς μας, ενός αγαπητού μας αδελφού, είναι χαρά και καμάρι για όλους μας. Χαίρομαι και καμαρώνω με την διάκριση του κ. Σταϊκούρα, πόσο μάλλον όταν γνωρίζω με πόσο κόπο, με πόσες αγωνίες, με πόσα ξενύχτια και πόσους ιδρώτες κατάφερε να βρεθεί σε αυτό το σημείο. Χαίρομαι με την προσωπική του χαρά, με την χαρά της οικογένειας του, με την χαρά του κ. Πρωθυπουργού που του εμπιστεύθηκε αυτήν την θέση, με την χαρά των ανθρώπων που τον εξέλεξαν και τον στήριξαν. Η χαρά του κ. Υπουργού είναι χαρά όλων μας».

Κατακλείοντας τον λόγο του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επεφύλαξε μία ιδιαίτερη ευλογία για τον Υπουργό:

«Θα ήθελα, πέρα από αυτή την διάκριση, να προσφέρω κι εγώ ένα μετάλλιο στον κ. Υπουργό, το οποίο το θεωρώ ανώτερο από την διάκριση που έλαβε από το διεθνές οικονομικό στερέωμα. Είναι το μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, το οποίο η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος εξέδωσε για την εορτή του Οσίου και επέλεξα να του το επιδώσω επίσημα σήμερα εδώ σε αυτή την εκδήλωση. Εύχομαι ο Όσιος Βησσαρίων να τον προστατεύει και να τον σκεπάζει στην ζωή του».

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων