22/12/2022 22/12/2022 Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου ήταν ομιλητής στο Τιμητικό Ιωβηλαίο για τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της ΜτΧΕ. Θεόδωρο Βασιλικό, που έλαβε χώρα στο Βυζαντινό Μουσείο. Ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, παρέστη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε χθες από τον ιστορικό Σύλλογο Φίλων της Βυζαντινής...
22 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2022 - 16:18

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε τιμητική εκδήλωση για τον Μουσικοδιδάσκαλο της ΜτΧΕ. Θεόδωρο Βασιλικό

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε τιμητική εκδήλωση για τον Μουσικοδιδάσκαλο της ΜτΧΕ. Θεόδωρο Βασιλικό

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου ήταν ομιλητής στο Τιμητικό Ιωβηλαίο για τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της ΜτΧΕ. Θεόδωρο Βασιλικό, που έλαβε χώρα στο Βυζαντινό Μουσείο. Ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, παρέστη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε χθες από τον ιστορικό Σύλλογο Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Συλλόγου Άρχοντα Μαΐστορας της ΜτΧΕ κ. Γρηγόρη Νταραβάνογλου.

Η δίωρη πανδαισία με αποκλειστική αναφορά στον μεγάλο Μουσικοδιδάσκαλο Θεόδωρο Βασιλικό πρόσφερε σ’ όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους αισιοδοξία και ελπίδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την πολυπληθή παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι της Ιεροψαλτικής κοινότητας, οι κ. Φώτης Γιαννακάκης, Χάρης Νταραβάνογλου, Γεώργιος Ναούμ, Δανιήλ Καραμπάσης, Ζαχαρίας Κοντοφρυδης κ.α. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνοδευόταν από τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Ύμνους έψαλλαν ο χορός Βυζαντινής Μουσικής Αντιφωνικό μέλος υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Γεωργίου Καμαριάρη και οι Πρωτοψάλτες Ανδρέας Μαργέτης και Απόστολος Ντέτσικας.

Ο Θεόδωρος Βασιλικός φανερά συγκινημένος και ιδιαίτερα χαρούμενος ευχαρίστησε τον Σύλλογο και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του κ. Γρηγόρη Νταραβάνογλου, για την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του και ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους παρευρισκομένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων