23/04/2023 24/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφτηκε το ιστορικό χωριό Βελεσσιώτες κατά τη νέα ποιμαντική του περιοδεία στα χωριά της Αρχιερατικής Περιφέρειας Θαυμακού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, ανταποκρινόμενος ασμένως σε σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Δημητρίου Κουτσούμπα τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ναού, όπου φυλάσσονται τα οστά των...
23 Απριλίου, 2023 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 1:47

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στους Βελεσσιώτες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στους Βελεσσιώτες

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφτηκε το ιστορικό χωριό Βελεσσιώτες κατά τη νέα ποιμαντική του περιοδεία στα χωριά της Αρχιερατικής Περιφέρειας Θαυμακού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, ανταποκρινόμενος ασμένως σε σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Δημητρίου Κουτσούμπα τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ναού, όπου φυλάσσονται τα οστά των μαρτυρικώς εκτελεσθέντων υπό των Γερμανών τον Απρίλιο του 1944 ιερέως και δασκάλου Δημητρίου Κουτσούμπα και του υιού του Κωνσταντίνου, κατά σάρκα πατέρα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ. Να σημειωθεί δε ότι και ο αδελφός του πατέρα του κ. Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ ήταν μέλος του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, ο μακαριστός π. Πολύκαρπος Κουτσούμπας.

Στην επιμνημοσύνη δέηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, οικογενείς του κ. Γενικού Γραμματέα αλλά και σημαίνοντα στελέχη του ΚΚΕ στο νομό Φθιώτιδος και όλοι οι συγχωριανοί.

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών περπάτησε στους δρόμους του χωριού με τον κ. Κουτσούμπα και κατόπιν συνέχισε την περιοδεία του στην πόλη του Δομοκού.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων