25/07/2023 25/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών στατικής και καλλιτεχνικής αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, του οποίου έχει ανασταλεί η λειτουργία για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Με την ευλογία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος διετέλεσε Ιεροκήρυξ και της Ιεράς Μητρόπολης...
25 Ιουλίου, 2023 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2023 - 11:57

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης Ι. Ναού στο Νοσοκομείο Λαμίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης Ι. Ναού στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών στατικής και καλλιτεχνικής αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, του οποίου έχει ανασταλεί η λειτουργία για περισσότερα από οκτώ χρόνια.

Με την ευλογία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος διετέλεσε Ιεροκήρυξ και της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος, ο Σεβαμσιώτατος κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό για την εγκατάσταση της αναδόχου τεχνικής εταιρείας του κ. Κωνσταντίνου Παρανόμου, η οποία θα αρχίσει άμεσα τα έργα αποκαταστάσεως του Ναού και μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Χαιρόμαστε σήμερα που βρισκόμαστε εδώ σε αυτό το σημείο, το οποίο αποτελεί πνευματικό αλλά θα έλεγα και υγειονομικό τοπόσημο της περιοχής μας, στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου, που επί πολλά χρόνια έχει ανασταλεί η λειτουργία του.

Από τα πρώτα θέματα, τα οποία δέχθηκα όταν ήρθα στην Λαμία ήταν ο Ναός του Νοσοκομείου και τότε σας διαβεβαίωσα ότι ο Ναός θα γίνει, χωρίς να γνωρίζω το πως, ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί, ποιος είναι ο προϋπολογισμός ο οποίος θα απαιτηθεί, από πού θα βρεθούν τα χρήματα τα οποία θα χρειαστούν και με ποιόν τρόπο. Ήμουν όμως βέβαιος ότι θα γίνει, διότι πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση, πρέπει να πιστεύουμε σε στόχους, τους οποίους οφείλουμε να βάζουμε και να παίρνουμε δύναμη από το όραμα μας, από το πρόγραμμά μας.

Έτσι λοιπόν με τον Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, με τον Σύλλογο των Εργαζομένων και Υπαλλήλων, των ιατρών, του προσωπικού και του λαού, των φίλων του Νοσοκομείου, των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως και Επικοινωνίας και των τοπικών αρχών καταφέραμε να προχωρήσουμε και στην εκπόνηση και υπογραφή της σχετικής συμφωνίας και συνεργασίας με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, της αρμόδιας δηλαδή εποπτικής αρχής, αλλά και με την βοήθεια του Θεού, ο εξοχώτατος και λίαν αγαπητός ευεργέτης της Εκκλησίας και του Γένους, ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος απεδέχθη το αίτημά μου να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο εξ ολοκλήρου».

Ακολούθως ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανδρέας Κολοκυθάς με συγκίνηση, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για όλη την στήριξη αλλά κυρίως για τις συντονισμένες ενέργειές του, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά σημείωσε έδωσαν γρήγορα λύση σε ένα πρόβλημα και έκαναν πάλι σύντομα να λάμψει ο πνευματικός φάρος του Νοσοκομείου, ο Ναός του Αγίου Νεκταρίου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Διοικητής ανέφερε:

«Οκτώ χρόνια μετά από τότε που ανέστειλε την λειτουργία του ο Ναός λόγω των πολλών προβλημάτων, ήρθε η ώρα που δίδεται η λύση, μια λύση, η οποία θα ξανακάνει φάρο της ευρύτερης περιοχής που δεν είχε πάψει να λάμπει, απλά είχε θαμπώσει λιγάκι το εκκλησάκι μας λόγω των προβλημάτων τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την στήριξη, την οποία δώσατε σε αυτή την προσπάθεια όπως θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου που στηρίξαν αυτή την προσπάθεια αλλά και τα μέλη του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου γιατί αυτή ήταν μια προσπάθεια που είχε συνέχεια, διάρκεια, που έπρεπε να αντιμετωπιστούν πάρα πολλά προβλήματα, λεπτομέρειες τις οποίες κανένας δεν μπορεί να φανταστεί. Όλοι εμείς τις γνωρίζουμε και είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο θεωρούμε ότι το αγκαλιάσανε όλοι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής».

        

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων