16/12/2020 16/12/2020 Κατόπιν παρακλήσεως πολλών πιστών, οι οποίοι λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν μπόρεσαν να συμπροσευχηθούν στην εξόδιο του μακαριστού Δημητρίου Ζαρίκα Προέδρου της Κοινότητος Γοργοποτάμου, που τελέσθηκε σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Γοργοποτάμου, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος παραθέτει, αυτούσιο, σε απομαγνητοφώνηση, τονεπικήδειο λόγο του Σεβασμιωτάτου  ως ένδειξη...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:25
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 22:26

“Ο πατέρας σας απέδειξε πόσο λεβέντης και πόσο σπουδαίος ήταν!”

Διαδώστε:
“Ο πατέρας σας απέδειξε πόσο λεβέντης και πόσο σπουδαίος ήταν!”

Κατόπιν παρακλήσεως πολλών πιστών, οι οποίοι λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν μπόρεσαν να συμπροσευχηθούν στην εξόδιο του μακαριστού Δημητρίου Ζαρίκα Προέδρου της Κοινότητος Γοργοποτάμου, που τελέσθηκε σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Γοργοποτάμου, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος παραθέτει, αυτούσιο, σε απομαγνητοφώνηση, τονεπικήδειο λόγο του Σεβασμιωτάτου  ως ένδειξη τιμής της Ιεράς Μητροπόλεως προς το πρόσωπο του εκλιπόντος:

«Σεβαστοί μου Πατέρες, αγαπητοί μου αδελφοί και κυρίως απευθύνομαι σε σας, στην εκλεκτή σύζυγο και στα εκλεκτά παιδιά και στους υπόλοιπους εκλεκτούς οικογενείς και συγγενείς του αγαπητού μας Δημήτρη και σε όλους τους ευλογημένους συγχωριανούς του, αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες του από όλη τη Φθιώτιδα, που αισθάνονται όλοι και αισθανόμαστε ιδιαίτερη συγκίνηση.

Προπέμπουμε για την αιωνιότητα έναν ευλογημένο άνθρωπο, έναν άνθρωπο ικανό, δραστήριο, έναν άνθρωπο πρόθυμο, εργατικό, έναν άνθρωπο πιστό χριστιανό, έναν άνθρωπο, ο οποίος στο πέρασμα το σύντομο της ζωής του, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για όλους σας, αλλά και για τον τόπο, ο οποίος τον γέννησε και τον ανέθρεψε.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ παρήγορο, ότι ένας άνθρωπος φεύγει τόσο έτοιμος για το ταξίδι της αιωνιότητας, διότι δοκιμάστηκε από την ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με γενναιότητα, με παλικαριά και λεβεντιά και αυτό αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας και κυρίως για σας παιδιά.

Ο πατέρας σας απέδειξε πόσο λεβέντης και πόσο σπουδαίος ήταν! Και αυτή η παρακαταθήκη να οδηγεί τη ζωή σας και το δρόμο σας και να αποτελεί το παράδειγμα σας και το πρότυπο σας, τον δικό σας ήρωα, τον δικό σας άνθρωπο, τον πατέρα της καρδιάς σας και της ζωής σας, αλλά και πάνω από όλα τον πολύτιμο σύμβουλο και βοηθό και θα δείτε και θα με θυμηθείτε, ότι είναι τόσο δυνατή η αγάπη του Χριστού και το μήνυμα της Αναστάσεως, που ο θάνατος δεν θα αποτελεί εμπόδιο για να επικοινωνείτε μαζί του. Θα νιώθετε την παρουσία του στη ζωή σας, σε κάθε δυσκολία και σε κάθε χαρά και αυτό θα πιστοποιεί μέσα σας και μέσα μας, ότι η κοινή Ανάσταση είναι η προοπτική όλων μας και θα έρθει η ώρα και δεν θα καταλάβουμε πότε θα περάσει, διότι η ζωή Έτσι είναι φεύγει και χάνεται σαν «ατμίδα καπνού», όπου θα συναντηθούμε όλοι στην αιωνιότητα, στον Παράδεισο της αγάπης του Θεού.

Με αυτή την ελπίδα και αυτή την παρηγοριά προσπαθήστε, όχι να σβήσετε, αλλά να διαχειριστείτε τις πληγές αυτού του πόνου, διότι αυτός ο πόνος είναι βαθύς και μόνο εσείς ξέρετε τι σημαίνει.

Όλοι εμείς που είμαστε κοντά σας, σας ευλογούμε με την αγάπη μας, στεκόμαστε με καλοσύνη και με συμπόνια, αλλά ο πόνος είναι δικός σας και θα είναι η πολύτιμη κληρονομιά, που θα κουβαλάτε στη ζωή σας, διότι ο πόνος μπορεί να μας κάνει πιο σοφούς και να αυξήσει μέσα μας την αγάπη και την ελπίδα για το Χριστό.

Εύχομαι ο Δημήτρης ο αδελφός μας, ο οποίος προετοιμάστηκε για αυτό το ταξίδι μέσα από τη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας και μέσα από την αγάπη του για τους οικείους του, να αποτελεί για το χωριό του και για τον τόπο μας ένα πολύ φωτεινό ορόσημο, που θα μείνει βαθιά τυπωμένο μέσα στις καρδιές μας.

Η μνήμη του να είναι αιώνια!

Καλή Ανάσταση. Αμήν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων