18/12/2023 18/12/2023 Με μία συγκινητική εκδήλωση, πραγματική μυσταγωγία ύμνων και παραδοσιακών καλάντων, στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, άνοιξαν χθες προερτίως, μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» την αυλαία της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων. Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών,...
18 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 9:38

Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός»: «Χριστός επί γης υψώθηκε»

Διαδώστε:
Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός»: «Χριστός επί γης υψώθηκε»

Με μία συγκινητική εκδήλωση, πραγματική μυσταγωγία ύμνων και παραδοσιακών καλάντων, στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, άνοιξαν χθες προερτίως, μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» την αυλαία της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ιδρυτή, εμπνευστή και Προέδρου του Ωδείου, αρχών της αυτοδιοίκησης του τόπου, των διευθυντών της εκπαιδεύσεως και πλήθους κόσμου, η μεγάλη οικογένεια του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» πραγματοποίησε απόψε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τον τίτλο: «Χριστός επί Γης˙ Υψώθητε».

Την εκδήλωση παρουσίασε η Καθηγήτρια του Ωδείου κ. Φωτεινή Περώνη, ενώ ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος ανέγνωσε επίκαιρα κείμενα μεγάλων ελλήνων συγγραφέων, λογοτεχνών, ποιητών αλλά και αποσπάσματα από τον βίο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Την εκδήλωση άνοιξε η παιδική χορωδία του Ωδείου παρουσιάζοντας παραδοσιακά κάλαντα από την Μακεδονία, ενώ η μεικτή πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Διευθυντού Δρ. κ. Ανδρέου Ιωακείμ απέδωσε ύμνους της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων.

Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από πολλά μέρη της Ελλάδος, συνοδευόμενα από την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου, υπό την επιμέλεια του μαέστρου κ. Δημητρίου Λόζου.

Την εκδήλωση έκλεισε με τον πατρικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος με εμφανή την συγκίνηση συνεχάρη τα παιδιά και τους καθηγητές του Ωδείου για την αποψινή εκδήλωση, άλλη μία επιτυχημένη εκδήλωση του Ωδείου, η οποία κατάφερε να ταξιδέψει όλους τους παρευρισκομένους στα ουράνια, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Η εκδήλωση έκλεισε με το Πολυχρόνιο του Σεβασμιωτάτου ψαλλόμενο από τα παιδιά του Ωδείου, ενώ όλα τα μικρά παιδιά έλαβαν πλούσια δώρα μαζί με την αγάπη του Ποιμενάρχου τους.

Η εν λόγω Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, με εκτενείς αναφορές στο θέμα της οικογένειας, μαγνητοσκοπήθηκε από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος» και θα μεταδοθεί ανήμερα των Χριστουγέννων μετά την πρωινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπως επίσης θα μεταδοθεί την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και από το επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων