26/08/2023 27/08/2023 Την Τιμία και Χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία του Λοκρού, του εκ Κυπαρισσίου Ταλαντίου ορμωμένου, ενός εκ της χορείας των Φθιωτών Αγίων υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες του τόπου και ο φιλόχριστος λαός στην όμορφη κωμόπολη...
26 Αυγούστου, 2023 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 3:33

Οι Λιβανάτες υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία

Διαδώστε:
Οι Λιβανάτες υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία

Την Τιμία και Χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία του Λοκρού, του εκ Κυπαρισσίου Ταλαντίου ορμωμένου, ενός εκ της χορείας των Φθιωτών Αγίων υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες του τόπου και ο φιλόχριστος λαός στην όμορφη κωμόπολη των Λιβανατών.

Η έλευση και παραμονή επί τετραήμερο της Τιμίας Κάρας αποτελεί ευλογημένο έθιμο κατ΄έτος για τις Λιβανάτες, καθώς ο Όσιος επενέβη θαυματουργικά πολλές φορές διασώζωντας τις Λιβανάτες και τους κατοίκους και από θανατηφόρες αρρώστιες, αλλά και από ξηρασίες στην περιοχή, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ευλαβούνται ιδιαίτερα και συνδέονται πνευματικά με τον Άγιο και την Ιερά Μονή στην Εύβοια.

Την Τιμία Κάρα εκόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. π. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, ενώ η υποδοχή της πραγματοποιήθηκε δια θαλάσσης στην παραλία των Λιβανατών και μεταφέρθηκε πανδήμως εν πομπή, προπορευομένης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, όπου και την υποδέχθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική τιμή και λαμπρότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Άμα τη αφίξη και εναπόθεση της Τιμίας Κάρας, τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών δοξολογική δέηση, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η έλευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ στις Λιβανάτες μας δίνει την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να επικοινωνήσουμε προσωπικά με τον αγαπημένο μας Άγιο και κυρίως να του ζητήσουμε αυτός να μας μιλήσει, να μας δείξει δρόμο για να πορευθούμε, να μας φανερώσει το θέλημα του Κυρίου στην ζωή μας. Άλλωστε οι Άγιοι της πίστεως μας είναι τα απτά και ορατά σημεία της σαρκωμένης παρουσίας του Χριστού στην ζωή μας. Οι Άγιοι μας αποκαλύπτουν με τις εν ζωή επιλογές τους αλλά και με τις μετά την κοίμησή τους φανερώσεις ποιό είναι το πολίτευμα του Χριστού, πως εκφράζεται ο ουράνιος κόσμος μέσα στην ιστορία αυτού του πρόσκαιρου βίου».

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιβανατών προς ενίσχυση και ευλογία των πιστών μέχρι και την Δευτέρα 28 Αυγούστου, ενώ στον Ιερό Ναό καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων