15/12/2023 16/12/2023 Στο αμφιθέατρο Φυσιολογίας Γ. Κοτζιάς της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προσκεκλημένος από την κυρία Μαριάννα Καραμάνου, Καθηγήτρια Επιστημολογίας, Ιστορίας και Ηθικής της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή και Διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο πλαίσιο...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 1:41

Ομιλία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Διαδώστε:
Ομιλία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Στο αμφιθέατρο Φυσιολογίας Γ. Κοτζιάς της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προσκεκλημένος από την κυρία Μαριάννα Καραμάνου, Καθηγήτρια Επιστημολογίας, Ιστορίας και Ηθικής της Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή και Διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο πλαίσιο τoυ κύκλου διαλέξεων και επιμορφώσεως «Ιατρική και ανθρωπιστικές επιστήμες», στους περίπου 120 φοιτητές, που προέρχονταν από όλα τα έτη της Ιατρικής αλλά και από άλλες πανεπιστημιακές σχολές (επιστημών υγείας και ανθρωπιστικών σπουδών), παρουσία Καθηγητών και Ιατρών, όπως ο κ. Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, η κα Έφη Πουλάκου – Ρεμπελάκου, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Iατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και ο Δρ. Κωνσταντίνος Λάιος, Ιατρός-Χειρουργός και Ιστορικός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών βρέθηκε για περισσότερες από δύο ώρες, στο Αμφιθέατρο, όπου μετά την αρχική εισήγησή του, που είχε ως κεντρικό θέμα «Ιατρική: ιερωσύνη με λευκά ράσα» και επίκεντρο τα πρόσωπα των Αγίων Αναργύρων, τις θεραπείες ασθενών από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και την σχέση πίστεως και επιστήμης, δέχθηκε πολυάριθμες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από τους φοιτητές, στους οποίους απάντησε καταλλήλως και αναπτύσσοντας ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μαζί τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων