06/03/2021 06/03/2021 Την στήριξη της Εκκλησίας στην εθελοντική αιμοδοσία εξέφρασε με την παρουσία του σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από το Κτίριο της Π.Ε. Φθιώτιδος, όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».     Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Συμεών ανέφερε:...
06 Μαρτίου, 2021 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2021 - 18:55

“Όταν δίνεις αίμα, δίνεις την αγάπη σου”

Διαδώστε:
“Όταν δίνεις αίμα, δίνεις την αγάπη σου”

Την στήριξη της Εκκλησίας στην εθελοντική αιμοδοσία εξέφρασε με την παρουσία του σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από το Κτίριο της Π.Ε. Φθιώτιδος, όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

 

 

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Θέλω να πω μια γλυκειά καλημέρα σε όλους. Θέλω να συγχαρώ την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τον κ. Περιφερειάρχη, να συγχαρώ το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, να συγχαρώ το «ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας να συγχαρώ τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εθελοντές της αγάπης και να συγχαρώ όσους συμμετέχουν στη σημερινή ημέρα,γιατί η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια δυνατότητα εκδήλωσης της αγάπης.

Όταν δίνεις αίμα δεν δίνεις απλά μια ανάσα ζωής ή ένα απαραίτητο συστατικό τηςζωής, δίνεις την αγάπη σου. Διότι ό,τι έχει έξοδοαπό τον εαυτό μας, ό,τι έχει έστω μια ελάχιστη θυσία, έστω ένα μικρό τρυπηματάκι είναι έκφραση μιας αληθινής εξωστρέφειας, μιας πραγματικής κοινωνικότητας και μιας αληθινής αγάπης.

Οι ασκητές της Εκκλησίας έγραφαν και έλεγαν «Δώσε αίμα και λάβε πνεύμα». Ασφαλώς μιλούσαν για το αίμα της ασκήσεως και του μαρτυρίου, αλλά μιλούσαν και για κάθε αίμα, για κάθε προσφορά θυσίας, είτε μικρή είτε μεγάλη.
Στη σημερινή εποχή και ιδιαίτερα της πανδημίας, της υγειονομικής κρίσης, που δοκιμάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η προσφορά αίματος είναι όντως μια πράξη ηρωισμού.

Η Εκκλησία εδώ τοπικά το κάνει συστηματικά με κεντρική και ενοριακές αιμοδοσίες σε τακτικό βαθμό, πανελλαδικά επίσης το κάνει, αλλά νομίζω και κάθε άνθρωπος ο οποίος μέσα του αισθάνεται ότι είναι μέλοςμιας κοινωνίας αυτό οφείλει να πράξει, για να γεμίζει η καρδιά του με αίμα αγάπης.

Θεωρώ τέλος ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε ένα χώρο κεντρικής διοίκησης. Για να σταλεί και το μήνυμα ότι η διοίκηση δεν είναι μόνο συμβούλια και συμβάσεις και γραφειοκρατία και υπογραφές, αλλά αληθινή διοίκηση είναι η διακονία και ηπροσφορά αγάπης».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων