02/05/2022 02/05/2022 Λόγω της αιφνιδίου κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος θα παραμείνει στη Μακεδονία για την εξόδιο ακολουθία.  Ο μακαριστός μόλις χθες συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς επί τριήμερο συμμετείχαν μαζί στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη Νάουσα. Έτσι, το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου στη Φθιώτιδα ματαιώνεται,...
02 Μαΐου, 2022 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2022 - 20:27

Παραμένει στη Μακεδονία ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος λόγω της εκδημίας του μακαριστού Δράμας

Διαδώστε:
Παραμένει στη Μακεδονία ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος λόγω της εκδημίας του μακαριστού Δράμας

Λόγω της αιφνιδίου κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος θα παραμείνει στη Μακεδονία για την εξόδιο ακολουθία. 

Ο μακαριστός μόλις χθες συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς επί τριήμερο συμμετείχαν μαζί στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη Νάουσα. Έτσι, το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου στη Φθιώτιδα ματαιώνεται, καθώς ο κ. Συμεών με τη συνοδεία του παραμένει στη Μακεδονία, για να παραστεί στην Δράμα στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού ιεράρχη.

Να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος συνεδέετο ιδιαιτέρως με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, την οποία επισκέφτηκε πρόσφατα, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2022, καθώς υπήρξε απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και πνευματικός τρόφιμος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

19:00 μ.μ. Εκδήλωση με θέμα: «Ηγεσία με βάση την πίστη σε έναν ταραχώδη κόσμο» της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθηνών.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ του Νέου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:00 μ.μ. Έναρξη εργασιών του 2ουΠανελληνίου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης με θέμα: «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου», της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος στο Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

19:30 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Οσίου Σεραφείμ Ζελίου Λοκρίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίου Σεραφείμ, στο ομώνυμο χωριό της Λοκρίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:30 μ.μ. Προσκυνηματική Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κλεισούρας, επί τη μνήμη της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα.

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δισπηλιού Καστοριάς συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλίνικου.

10:30 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ των ηρωϊκώς πεσόντων στη μάχη του Δισπηλιού 15 Απριλίου 1941

10:40 π.μ. Ιστορικό της μάχης του Δισπηλιού.

10:50 π.μ. Πομπή στο Ηρώο.

11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων ηρώων, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και Εθνικός Ύμνος.

11:30 π.μ. Παραδοσιακοί Χοροί στην κεντρική Πλατεία Δισπληλιού από τους Συλλόγους «Αινιάνες» Υπάτης και «Εκπολιτιστικός Σύλλογος» Δισπηλιού.

19:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην σειρά ομιλιών με θέμα: «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:30 μ.μ. Θεατρική Παράσταση του 4ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Λαμίας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ορφανοτροφείου Θηλέων.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΔΙΑΚΕΙΑ 2022».

11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στη Καλύβα Μπακογιάννη στη Λαμία.

11:30 π.μ. Εθελοντική Αιμοδοσία του Πανελληνίου Συλλόγου SOS KIDS ΛΑΜΨΗ.

19:00 μ.μ. Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία στον Ιερό Ναού Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις στην Ανθήλη.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων