25/11/2023 30/01/2024 Σε πέντε πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς στην Λοκρίδα, στη Λαμία και στην Ανατολική Φθιώτιδα ιερούργησε το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης. Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο ομώνυμο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο...
25 Νοεμβρίου, 2023 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 22:46

Πενταπλός εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στη Φθιώτιδα με πολλαπλά μηνύματα

Διαδώστε:
Πενταπλός εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στη Φθιώτιδα με πολλαπλά μηνύματα

Σε πέντε πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς στην Λοκρίδα, στη Λαμία και στην Ανατολική Φθιώτιδα ιερούργησε το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης.

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο ομώνυμο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος, πλαισιούμενος από τους υπευθύνους ιερείς του Κατασκηνωτικού Κέντρου και του έργου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην ομώνυμη Ενορία στην πρωτεύουσα της Ανατολικής Φθιώτιδος, στην Στυλίδα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στην Ιερά Αγρυπνία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», το οποίο είναι αφιερωμένο στον Όσιο Στυλιανό και στην Αγία Αικατερίνη, καθώς η Αγία πριν 30 και χρόνια είχε επιτελέσει ένα συγκλονιστικό θαύμα στη Σχολή, γεγονός το οποίο απέδειξε την παρουσία της στην Εκκλησιαστική Σχολή και την προστασία της στους μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση και ευλόγησε τους άρτους υπέρ υγείας, φωτίσεως και ενισχύσεως των εκπαιδευτικών του σχολείου, των στελεχών της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως σε όλη την ιεραρχική της δομή, καθώς και όλων των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου, μνημονεύοντας όλους κατ’ όνομα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επίσης ευλόγησε και ενίσχυσε και το Χριστουγεννιάτικο Bazzar των μαθητών του Σχολείου, υποστηρίζοντας την προσπάθεια των παιδιών.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ανακοίνωσε με χαρά ότι το προσεχές Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα τελέσει μοναχική κουρά και στις 4 Δεκεμβρίου την εις διάκονον χειροτονία ενός αποφοίτου της Σχολής, σημειώνοντας ότι ακολουθούν αμέσως και άλλες χαρές για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ιερούργησε στον Ναό της Αγίας στον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών προέστη σήμερα και στον Ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην γραφική πλατεία της όμορφης Πελασγίας κατά την έξοδο της Ιεράς Εικόνος εκ του Ναού, τελώντας ειδική δέηση και κηρύττοντας τον Θείο Λόγο.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ τα ιερά αναλόγια στους κατά τόπους Ναούς όπου ιερούργησε και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στελέχωσαν ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, οι καθηγητές του Ωδείου, Πρωτοψάλτες κ. Σεραφείμ Κυρίτσης και κ. Ευθύμιος Τσούμας πλαισιούμενοι από μαθητές του Ωδείου, τόσο της Λαμίας, καθώς και των Παραρτημάτων της Ανατολικής Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τόσο στο Κατασκηνωτικό Κέντρο όσο και στο Εκκλησιαστικό Σχολείο αναφέρθηκε στην ειδική πνευματική σχέση της Αγίας Αικατερίνης με τα παιδιά και πως η Αγία Αικατερίνη όχι μόνο προστατεύει αλλά και εμπνέει τα παιδιά και τους νεους στον δρόμο της ζωής τους.

Στην Στυλίδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αναφέρθηκε στις αρετές της Αγίας Αικατερίνης που μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή προσωπικό πλοηγό για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας και καταστάσεως.

Στον Αχινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αναφέρθηκε στην Αγία Αικατερίνη ως πρότυπο γυναίκας και στο γεγονός ότι αποτελεί μια ηγετική γυναικεία μορφή, που κοσμεί το Συναξάρι της Εκκλησίας και νοηματοδοτεί και την κοινωνία του σήμερα που ακόμη παλεύει για το θέση της γυναίκας μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

Τέλος, στην Πελασγία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αναφέρθηκε στους δεσμούς της Αγίας Αικατερίνης με τις τοπικές παραδόσεις και κυρίως με την καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης.

Ολόκληρα και αναλυτικά τα κηρύγματα του Σεβασμιωτάτου, τα οποία κατέληξαν για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα της μετανοίας, θα μεταδοθούν και πάλι αύριο Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στις 12:00 το μεσημέρι από τους 89,4 FM και από το διαδίκτυο.

Στις Ιερές Ακολουθίες μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η νυν Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στυλίδος κ. Ιωάννης Αποστόλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Καλτσάς, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας του τόπου και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Πενταπλός εορτασμός της Αγ. Αικατερίνης στην Φθιώτιδα με πολλαπλά μηνύματα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων