14/03/2023 14/03/2023 Πλήρες και ποικίλο ήταν το ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πλάι στο πλουσιότατο λειτουργικό και κηρυκτικό του πρόγραμμα και αυτές τις ημέρες. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου επισκέφθηκε την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Π.Ε.Ο.Χ. ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ στο Παλαιοχώρι Μάνδρας Αττικής, όπου έτυχε...
14 Μαρτίου, 2023 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 9:15

Ποικιλία ποιμαντικών δράσεων του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Ποικιλία ποιμαντικών δράσεων του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Πλήρες και ποικίλο ήταν το ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πλάι στο πλουσιότατο λειτουργικό και κηρυκτικό του πρόγραμμα και αυτές τις ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου επισκέφθηκε την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Π.Ε.Ο.Χ. ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ στο Παλαιοχώρι Μάνδρας Αττικής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνα Μιχάλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και όλους τους εργαζομένους και τους τροφίμους. Ο κ. Συμεών τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση επί του τάφου της μακαριστής Αθανασίας Σάμαρη, Προέδρου και Ιδρυτού της Αδελφότητος «Παναγία Φανερωμένη», καθώς και κτίτορος όλων των δομών της Αδελφότητος.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την έκθεση της κ. Πηνελόπης Καστρίτση «ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ» στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, τους γέροντες και τις γερόντισσες, καθώς και το προσωπικό του Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως «Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων» στην Στυλίδα, ενώ ωμίλησε στην Ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Κοινωνικών Λειτουργών με θέμα την «Παιδική προστασία», η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, και στο 1ο Forum Thermopylae με θέμα «Κοινωνία και Πολιτισμός στο επίκεντρο της Περιφερειακής Ανάπτυξης», το οποίο και τελούσε υπό την τιμητική συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Ο κ. Συμεών, στο πλαίσιο των επισκέψεων που δέχεται καθημερινά στο γραφείο του, δέχθηκε επίσκεψη από μαθητές και μαθήτριες του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, οι οποίοι και πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Τα παιδιά, έκαναν το ωραιότερο δώρο στον κ. Συμεών, καθώς μαζί με τα όμορφα και ελπιδοφόρα χαμόγελά τους, του χάρισαν ένα τραγούδι με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Μουσικής κ. Ευαγγελίας Γούβαλη, το οποίο και με παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου, το χάρισαν και στους αναρίθμητους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού, το πρόγραμμα του οποίου εκείνη την ώρα βρισκόταν στον «αέρα», πραγματοποιώντας συνάμα και επίσκεψη στις αίθουσες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων των νέων γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Π.Ε Φθιώτιδος στη Λαμία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προήδρευσε και σε διευρυμένη συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου (τακτικά, έκτακτα και υπηρεσιακά μέλη) της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, το οποίο από 1.1.2023 αποτελείται κατά 60% από νεοεισερχόμενα μέλη, μεταξύ των οποίων και γυναίκες, ενώ η ποιοτική σύνθεση του Συμβουλίου δίνει την δυνατότητα να εκπροσωπούνται και οι επτά δήμοι της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας. Της συνεδριάσεως προηγήθηκε η ακολουθία του Αγιασμού στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων