17/10/2021 17/10/2021 Μια ακόμη ποιμαντική περιοδεία στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκεπτόμενος τρία Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως και καταλήγοντας στο γειτονικό Καρπενήσι και στον όμορο ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο. Ο κ. Συμεών αρχικά επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο για...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 11:53

Ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Μια ακόμη ποιμαντική περιοδεία στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκεπτόμενος τρία Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως και καταλήγοντας στο γειτονικό Καρπενήσι και στον όμορο ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο.

Ο κ. Συμεών αρχικά επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο για τα κεκοιμημένα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ «Μαλιακός». Στη συνέχεια είχε την ευλογητή χαρά της επικοινωνίας με τον Καθηγούμενο της Μονής π. Γερμανό και τους αδελφούς της Μονής.

Από εκεί μετέβη στην υπό επανασύσταση γυναικεία Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου, όπου επιθεώρησε τις εκτελούμενες εργασίες και έδωσε σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις προς τις αδελφές της Μονής και τον πνευματικό τους πατέρα, σεβαστό γέροντα π. Μάξιμο.

Κατόπιν επισκέφθηκε την υπό ίδρυση Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου, όπου πριν από σαράντα ημέρες ο κ. Συμεών εγκατέστησε αντρική αδελφότητα και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τον Ηγούμενο π. Παρθένιο και να δώσει τις σχετικές πνευματικές νουθεσίες και οδηγίες. Μάλιστα στο Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου είχε την χαρά της συναντήσεως με τον κτήτορα της Μονής, τ. Υπουργό και Καθηγητή κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Συμεών μετέβη στο γειτονικό Καρπενήσι, όπου μαζί με τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο, παρακολούθησε την τιμητική επετειακή εκδήλωση της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος για την επίδοση των βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού της Περιφερείας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Σεβ. κ. Συμεών επέδωσε το βραβείο που έλαβε στον διαγωνισμό των πολυμέσων το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας και συνεχάρη όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως για την επιτυχία της καθ’ εαυτής συμμετοχής.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Καρπενησίου κ. Γεώργιο για την πρόσκληση που του απηύθυνε για την ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ι.Μ. Προυσσού, π. Ιωαννικίου, η οποία θα τελεσθεί το απόγευμα της Κυριακής 17 Οκτωβρίου. Ο Σεβ. κ. Συμεών λόγω της Πανηγύρεως του πολιούχου Αγίου Λουκά αδυνατεί να παρευρεθεί, θα εκπροσωπηθεί όμως από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη.

Ο Σεβασμιώτατος επιστρέφοντας από το Καρπενήσι θα χοροστατήσει στον Αναστάσιμο Εσπερινό της Κυριακής στο Ναό του Πολιούχου Αγίου Λουκά και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την 46η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων