14/06/2023 14/06/2023 Προσκυνηματική εκδρομή με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Αγίων Πάντων από τα Παραρτήματα Κ. Τιθορέας και Δυτικής Φθιώτιδος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ». Συγκεκριμένα οι Χορωδίες Ενηλίκων και οι Παιδικές Χορωδίες των παραρτημάτων με τους υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Βλάχο Ανάργυρο και κ. Γούβαλη Ευαγγελία...
14 Ιουνίου, 2023 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2023 - 18:48

Προσκυνηματική εκδρομή του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός»

Διαδώστε:
Προσκυνηματική εκδρομή του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός»

Προσκυνηματική εκδρομή με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Αγίων Πάντων από τα Παραρτήματα Κ. Τιθορέας και Δυτικής Φθιώτιδος του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Συγκεκριμένα οι Χορωδίες Ενηλίκων και οι Παιδικές Χορωδίες των παραρτημάτων με τους υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Βλάχο Ανάργυρο και κ. Γούβαλη Ευαγγελία επισκέφθηκαν την Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, η οποία υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Οι εκδρομείς δέχθηκαν την αβραμιαία φιλοξενία της μοναστικής αδελφότητας.

Προσκύνησαν το Καθολικό της Μονής όπου κατανύχθηκαν από την ψαλμωδία του γυναικείου χορού της Ιεράς Μονής, δέχθηκαν σημαντικές πληροφορίες για το ιστορικό της μονής, ενώ πήραν ευλογία από το μνήμα του κτίτορα της Μονής μακαριστού π. Αντωνίου Ζούπη, ο οποίος υπήρξε και απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Στη συνέχεια οι προσκυνητές κατευθύνθηκαν στο αρχονταρίκι όπου δέχθηκαν πλούσιο κέρασμα και άκουσαν πνευματικούς λόγους από την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Νικοδήμη μοναχή. Ο υπεύθυνος των Παραρτημάτων κ. Ανάργυρος Βλάχος αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών και του Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ αντιφώνισε και δώρισε ευλογίες από πρόσφατες εκδόσεις της Μητροπόλεως.

Το ιερό προσκύνημα ολοκληρώθηκε με διάχυτα συναισθήματα χαράς από όλους τους εκδρομείς αλλά και προσμονής για την νέα από κοινού εκδρομή των παραρτημάτων.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων