16/03/2022 16/03/2022 Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Yussef Victor Dorkhom επισκέφθηκε σήμερα, 16 Μαρτίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος, στη Λαμία. Για αρκετή ώρα ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Dorkhom είχαν σε θερμό κλίμα μία ευχάριστη και ουσιαστική συζήτηση. Ο κ....
16 Μαρτίου, 2022 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 15:59

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Πρέσβη της Παλαιστίνης με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Πρέσβη της Παλαιστίνης με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Yussef Victor Dorkhom επισκέφθηκε σήμερα, 16 Μαρτίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος, στη Λαμία. Για αρκετή ώρα ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Dorkhom είχαν σε θερμό κλίμα μία ευχάριστη και ουσιαστική συζήτηση.

Ο κ. Πρέσβης, μεταξύ άλλων, είπε: “Σας παρακαλούμε να μας υποστηρίξετε να έχουμε το φως και την ειρήνη στην Παλαιστίνη”.

Σε δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ για την επίσκεψη του κ. Πρέσβη, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών υπογράμμισε:

«Έχουμε την χαρά να μας επισκέπτεται σήμερα στην Μητρόπολή μας και στον τόπο μας ο Πρέσβης της Παλαιστίνης και αυτό μας δίδει πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Οι σχέσεις της χώρας μας με την Παλαιστίνη διαχρονικά είναι αρμονικές, αλλά και ιδίως οι σχέσεις της Εκκλησίας μας, καθώς ένα πολύ ζωντανό κομμάτι του ποιμνίου του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι ζωντανό κομμάτι της Παλαιστινιακής κοινότητος.

Η Εκκλησία μας αυτό το οποίο πρεσβεύει και κηρύττει είναι η αγάπη, η ειρήνη, ο σεβασμός και την δυνατότητα ακόμα και για τα πιο περίπλοκα, να βρίσκονται οι σωστές λύσεις.

Στην σημερινή μάλιστα δύσκολη επικαιρότητα, το μήνυμα που στέλνει η Εκκλησία μας είναι το ίδιο: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, και έτσι, εν ανθρώποις ευδοκία».

Τον ευχαριστώ που ήλθε μέχρι την Λαμία και του εύχομαι να είναι πάντοτε ένας καλός φίλος της Ελλάδος».

Ο κ. Dorkhom σε σχετική δήλωση του σημείωσε:

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, που μας καλωσορίσατε εδώ στη Λαμία. Σημαίνει ότι έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Έχετε χαιρετισμούς από τον Πρωθυπουργό μας Μαχμούντ Αμπάς και από τον Προέδρο της Προεδρικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.

Είχαμε καλές σχέσεις πάντα με την Ελλάδα, επισκέψεις μέσα στις πόλεις και με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη και προστασία από την Ελλάδα, για να προστατεύονται οι θρησκευτικοί χώροι.

Σας ευχαριστούμε και πάλι που μας φιλοξενήσατε εδώ και σας καλούμε να έρθετε στην Παλαιστίνη. Εύχομαι ειρήνη σε όλους. Η Παλαιστίνη είναι η γη της ειρήνης και το φως ήρθε για όλο τον κόσμο από την Παλαιστίνη. Σας παρακαλούμε να μας υποστηρίξετε να έχουμε το φως και την ειρήνη στην Παλαιστίνη».

Τέλος ο κ. Συμεών ενημερώθηκε για την συνεργασία του κ. Πρέσβη με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων