05/10/2023 05/10/2023 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά το εργοστάσιο «UNIPAKHELLAS Central S.A.» (Μέλος του Ομίλου INDEVCO) στην Πελασγία Φθιώτιδος μετά από ευγενή πρόσκληση του Προέδρου της Εταιρείας κ. Fayssal Frem, προκειμένου να εγκαινιάσει τη νέα μονάδα παραγωγής, καθώς και την εκκίνηση του νέου Project με την ονομασία «Ηρακλής» του εργοστασίου. Ο...
05 Οκτωβρίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2023 - 18:29

Στην επιχειρηματική καρδιά της Ανατολικής Φθιώτιδας ο Μητροπολίτης Συμεών

Διαδώστε:
Στην επιχειρηματική καρδιά της Ανατολικής Φθιώτιδας ο Μητροπολίτης Συμεών

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά το εργοστάσιο «UNIPAKHELLAS Central S.A.» (Μέλος του Ομίλου INDEVCO) στην Πελασγία Φθιώτιδος μετά από ευγενή πρόσκληση του Προέδρου της Εταιρείας κ. Fayssal Frem, προκειμένου να εγκαινιάσει τη νέα μονάδα παραγωγής, καθώς και την εκκίνηση του νέου Project με την ονομασία «Ηρακλής» του εργοστασίου.

Ο κ. Συμεών, παρουσία του Προέδρου της εταιρείας κ. Fayssal Frem και των οικογενών του, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Οικονόμου, φορέων και εκπροσώπων Α΄ και Β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, καθώς και των 350 και πλέον εργαζομένων του εργοστασίου, τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων, στην οποία έψαλλαν καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην λαμπρή αυτή ημέρα και στον λόγο του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην επιχειρηματική καρδιά της Ανατολικής Φθιώτιδας, στην ευλογημένη γη των Πελασγών, ανταποκρινόμενος όχι σε ένα χρέος εθιμοτυπικό και τήρησης ενός τελετουργικού πρωτοκόλλου για τον αγιασμό των εγκαινίων μίας νέας πρότυπης επιχειρηματικής μονάδας, αλλά ευλογώντας μία στην κυριολεξία οικογενειακή μας εκδήλωση.
Διότι η κοινωνία της Φθιώτιδας, απ’ άκρου σε άκρου, θέλουμε να είναι, και είναι, μία ελκυστική οικογένεια, μία οικογένεια με θαλπωρή, που χωρά τους πάντες, μία οικογένεια με ζεστασιά και με την εξασφάλιση καταλλήλων προϋποθέσεων για σχέσεις, επιχειρηματικές και προσωπικές, αναπτυσσόμενες και εξελισσόμενες.
Αυτό το επενδυτικό περιβάλλον της Φθιώτιδος ευλογώ σήμερα. Το ευλογώ στην μεγάλη οικογένεια της Unipak Hellas, το ευλογώ και το χαιρετίζω στο πρόσωπο της σπουδαίας οικογένειας Frem και ιδιαιτέρως του αδελφού μου Fayssal.
Πριν από τέσσερα χρόνια αναφέρθηκα στον ενθρονιστήριο μου λόγο, μεταξύ των άλλων, στην σχέση της οικονομίας και του επιχειρείν με την κοινωνία και την Εκκλησία. Μετά από λίγες μέρες βρέθηκα σε μία εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος. Στο σύντομο τότε χαιρετισμό μου, παρά τις ελλιπείς γνώσεις μου περί τα οικονομικά, απηύθυνα ένα λόγο σύντομο, τολμώ να πω συνθηματικό: “Επενδύστε στην ΦΘιώτιδα”!!
Τον λόγο αυτόν τον κατέθεσα όχι μόνο ως σπόρο στον αγρό της σύγχρονης αγοράς και οικονομίας, αλλά ως μία προσευχή για τον τόπο μου, την νέα μου πατρίδα, την Φθιώτιδα, για τα παιδιά μου, για την ζωή και το μέλλον όλων μας.
Συγκινούμαι λοιπόν σήμερα, διότι η αγάπη του Θεού και η καλωσύνη των ανθρώπων του τόπου μας, της μεγάλης οικογένειάς μας, κοσμείται, στολίζεται, από μία ευλογημένη επιχειρηματική οικογένεια, την οικογένεια του κ. Faysall, του αδελφού μου του κ. Faysall Frem, που επενδύουν στον τόπο μας όχι απλώς οικονομικά κεφάλαια, αλλά πρωτίστως κεφάλαια ήθους, παιδείας, κουλτούρας, αρχών και αξιών.
Έρχονται κοντά μας όχι ως οικονομικοί κατακτητές, αλλά ως σημαιοφόροι και σκυταλοδρόμοι του κοινού οράματος όλων μας για ανάπτυξη και ευημερία.
Έρχονται να προσφέρουν θέσεις εργασίας, θέσεις καλά αμοιβόμενες και αξιοπρεπείς, έρχονται να στηρίξουν την οικογένεια, έρχονται και έχουν ήδη γίνει ένα με εμάς, με δικαιοσύνη και σεβασμό προς όλους.
Έρχονται τέλος να αντιπροσφέρουν, και μάλιστα προκαταβολικά, στην τοπική κοινωνία, πριν καν ακόμη να έχουν εισπράξει τους πρώτους καρπούς της επιχειρηματικής τους σοδειάς.
Έρχονται με πράξεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να στηρίξουν τους ευάλωτους και ευπαθείς μέσα από την αρωγή και συμπαράσταση στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.
Σήμερα λοιπόν όχι μόνο συγχαίρω και ευλογώ, αλλά συγχρόνως καταθέτω ευγνωμοσύνη, ευχαριστία, άπειρες ευχές και τον της Εκκλησίας μας δίκαιο έπαινο.
Εις ένδειξιν δε τιμής προς το πρόσωπο του ήδη ανακηρυχθέντος υπό της ελαχιστότητος μου ευεργέτη της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Fayssal Frem, του απονέμω δημόσια σήμερα εις πίστωσιν ενός κοινού μας μέλλοντος προσφοράς στο συνάνθρωπο το μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του αγίου της αγάπης και φιλανθρωπίας, του “πτωχούλη του Θεού”, που περιόδευε και σε αυτά εδώ τα όμορφα μέρη της Ανατολικής Φθιώτιδος, ευχόμενος προς τον Κύριον υπέρ αυτού, της οικογενείας του, όλων των εργαζομένων του εργοστασίου και ιδιαζόντως και υπέρ του επιστηθίου αδελφού μου, Εκτελεστικού Διευθυντή της Χαρτοποιίας, κ. Αγγέλου Μπόγδανου, πάσαν παρά του Υψίστου δύναμιν και ευλογίαν.
Τολμώ δε να συμπληρώσω το σύνθημα της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας: όχι μόνο «in Greece we trust» αλλά κυρίως και συγχρόνως «in Fthiotida we trust». Στην Φθιώτιδα που εμπιστευόμαστε!!».

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Φθιώτιδος Συμεών: «in Fthiotida we trust»!!

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων