11/05/2019 11/05/2019 Επίσκεψη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εδέχθη το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στο Γραφείο του. Ο κ. Νάρκισσος ευρισκόμενος εις την Ελλάδα επεσκέφθη τον Σεβασμιώτατο για να του καταθέσει τα σεβάσματά του και την υική αγάπη του, μιας και για πολλά...
11 Μαΐου, 2019 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2019 - 12:55

Στην Ι.Μ. Φθιώτιδος βρέθηκε ο Μητρ. Άκκρας κ. Νάρκισσος

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Φθιώτιδος βρέθηκε ο Μητρ. Άκκρας κ. Νάρκισσος

Επίσκεψη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εδέχθη το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στο Γραφείο του.

Ο κ. Νάρκισσος ευρισκόμενος εις την Ελλάδα επεσκέφθη τον Σεβασμιώτατο για να του καταθέσει τα σεβάσματά του και την υική αγάπη του, μιας και για πολλά χρόνια διέμενε ως φοιτητής στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, τα χρόνια όπου ο κ. Νικόλαος ήταν Διευθυντής του Οικοτροφείου και υπήρξε πνευματικός του πατέρας.

Ο Σεβασμιώτατος Άκκρας κ. Νάρκισσος έχει επισκεφθεί και άλλες φορές την Ιερά Μητρόπολή.

Για αρκετή ώρα οι δύο Αρχιερείς είχαν μία ευχάριστη συνομιλία κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος παρεκάλεσε τον κ. Νάρκισσο να μεταφέρει τις ευχές και τον σεβασμό του στην Α.Θ.Μ. στο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο.

Ακολούθως κατ ‘ επιθυμίαν του αγίου Άκκρας, οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου ο κ. Νάρκισσος προσεκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας και ετέλεσε Αρχιερατικό τρισάγιο στο κοιμητήριο της Μονής επί του τάφου, όπου αναπαύεται η αείμνηστη Μαρία Πρωτοπαπά, μητέρα του Σεβασμιωτάτου.

Με αισθήματα συγκινήσεως ο κ. Νάρκισσος ετέλεσε το τρισάγιο καταθέτοντας την αγάπη και τον σεβασμό του για την πνευματική και υλική στήριξη που του παρείχε στα φοιτητικά του χρόνια η αείμνηστη δίδοντάς του την μητρική της αγάπη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νάρκισσος έτυχε της θερμής υποδοχής και φιλοξενίας της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης Γερόντισσας Ιωάννας και ολοκλήρου της Ιεράς Αδελφότητος.

Η Γερόντισσα καλωσόρισε τον κ. Νάρκισσο στην Ιστορική Μονή και εις ανάμνησιν της επισκέψεως του, του εδώρησε μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων