12/04/2023 12/04/2023 Για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία τους προς όφελος των πολιτών της Φθιώτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό κατά την προπασχάλια συνάντηση τους στο κτίριο διοικήσεως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Στο πλαίσιο της συναντήσεως τους πραγματοποίησαν μια επισκόπηση της πορείας των εν εξελίξει αναπτυξιακών...
12 Απριλίου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 21:27

Συνάντηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος

Για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία τους προς όφελος των πολιτών της Φθιώτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό κατά την προπασχάλια συνάντηση τους στο κτίριο διοικήσεως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της συναντήσεως τους πραγματοποίησαν μια επισκόπηση της πορείας των εν εξελίξει αναπτυξιακών εκκλησιαστικών έργων, που υλοποιούνται με τάχιστο ρυθμό στην περιοχή σε εκτέλεση ήδη συναφθεισών προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εξέφρασε την ικανοποίηση του και την ευχαριστία του προς τον κ. Περιφερειάρχη αλλά και σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ενέκρινε πρόσφατα και την σύναψη και νέων προγραμματικών συμβάσεων για την επικαιροποίηση και ωρίμανση των μελετών για έργα αποκατάστασης στις Ιερές Μονές Προφήτου Ηλιού Ζελίου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράϊδος Στυλίδος, για τα νέα έργα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομποτάδων, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας και στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πάπα Δυτικής Φθιώτιδος, αλλά και για άμεσες παρεμβάσεις στην Ιερά Μονή Αγάθωνος ενόψει και της προσεχούς προσκυνηματικής επισκέψεως στις 25 Ιουνίου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Οι περισσότερες προγραμματικές συμβάσεις ήδη έχουν υπογραφεί, ενώ σήμερα υπεγράφη και η τετραμερήςμ προγραμματική σύμβαση για την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζελίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, την Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σε δήλωσή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως σχετικά με την συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη τόνισε λιτά και συνοπτικά ότι: «όλες οι συναντήσεις μας με τον Περιφερειάρχη μας κ. Φάνη Σπανό είναι συναντήσεις εργασίας και έργων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων