28/09/2023 28/09/2023 Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Κύπρο. Την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προέστη στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάφος: Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου Ακολούθως, διερχόμενος από τον αυτοκινητόδρομο Πάφου...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 23:22

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Κύπρο

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Κύπρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Κύπρο.

Την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προέστη στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάφος: Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου

Ακολούθως, διερχόμενος από τον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού μετά της Τιμίας συνοδείας του και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής, επισκέφθηκε καθηκόντως τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.

Ο Πανιερώτατος Λεμεσού επιφύλαξε εγκάρδια υποδοχή στους αρχιερείς. Ακολούθησε κέρασμα και ανταλλαγή των δώρων της αγάπης των αρχιερέων.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, στην κοινότητα του Πολιτικού.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Προδρόμη και την αδελφότητα.

Απευθυνόμενος προς την σεπτή αδελφότητα της Μονής ανέφερε τα εξής: «η ζωή έξω από τον Χριστό είναι πλήξη, αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι σήμερα, και η έκπληξη είναι η έξοδος από την πλήξη. Και η έξοδος από την πλήξη έρχεται μέσα από την εμπειρία των Αγίων, μέσα από την ζωή και την παρουσία των Αγίων, μέσα από τη ζωή του Χριστού. Όσοι άνθρωποι δεν ζουν την αγάπη του Χριστού αισθάνονται κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι, απογοητευμένοι, δοκιμάζουν τα πάντα αλλά δεν βρίσκουν πουθενά χαρά, ελπίδα και νόημα. Ο άνθρωπος όμως που έχει την αγάπη του Χριστού στη ζωή του μπορεί μεν να παλεύει με τον εσωτερικό του άνθρωπο, να παλεύει σώμα με σώμα, άλλωστε στη μοναχική κουρά μας το λέει το αποατολικο ανάγνωσμα, ότι η πάλη είναι προς κοσμοκρατορας του απατηλού τούτου κόσμου».

Τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του, εκ μέρους της Μητροπόλεως Ταμασού, συνόδευαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ταμασού, και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Ακολούθησε επίσκεψη, ξενάγηση και προβολή στο Πλανητάριο Κύπρου, το οποίο βρίσκεται πλησίον της Μητροπόλεως Ταμασού, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον Πανιερώτατο Ταμασού κ. Ησαΐα για την πρωτοποριακή αυτή ποιμαντική δράση που προάγει την παιδεία και τον πολιτισμό.

Περισσότερες φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύπρος: Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως

Στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος – Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κύκκου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων