01/03/2020 01/03/2020 Τα τρία γηροκομεία της Μητροπόλεως, στην Σπερχειάδα, στην Στυλίδα και στην πόλη της Λαμίας, επισκέφτηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να συντονίσει ο ίδιος προσωπικά τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες σε συνεργασία με το προσωπικό των Ιδρυμάτων προς προστασία των γερόντων και των γεροντισσών...
01 Μαρτίου, 2020 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 17:21

Συντονιστής ο ίδιος προς προστασία από τον κορονοϊό

Διαδώστε:
Συντονιστής ο ίδιος προς προστασία από τον κορονοϊό

Τα τρία γηροκομεία της Μητροπόλεως, στην Σπερχειάδα, στην Στυλίδα και στην πόλη της Λαμίας, επισκέφτηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να συντονίσει ο ίδιος προσωπικά τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες σε συνεργασία με το προσωπικό των Ιδρυμάτων προς προστασία των γερόντων και των γεροντισσών από τον κορονοϊό και τις εποχιακές επιδημίες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών έδωσε τις σχετικές οδηγίες τόσο στους υπηρετούντες πατέρες όσο και στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των σχετικών δομών αφενός μεν για τακτική μυστηριακή ζωή των ηλικιωμένων τροφίμων με εξομολόγηση και συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία, αφετέρου δε με την λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων αντιμικροβιακής και αντιικής υποστήριξης, υγιεινής, καθαριότητας και ελέγχου της επικοινωνίας με τρίτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των τροφίμων βάσει και των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας αλλά και της Ιεράς Συνόδου.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος διαπίστωσε την επάρκεια αντισηπτικών υγρών, μασκών και φαρμάκων για την αντιμετώπιση της όποιας τυχόν δοκιμασίας. Επίσης, συνεχάρη το προσωπικό για την ετοιμότητα του ενόψει της παρατηρούμενης επέκτασης του ιού, ενώ συγχρόνως επεσήμανε την νηφαλιότητα και σύνεση, η οποία διακρίνει όλους τους συνεργάτες της Μητροπόλεως στις συγκεκριμένες δομές.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών πριν από την πραγματοποίηση αυτής της έκτακτης περιοδείας είχε έκτακτη συνάντηση εργασίας επί του θέματος με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλία Κυρμανίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα δώσει εντολή στις σχετικές υπηρεσίες Υγείας της Περιφέρειας για την υποστήριξη και των συγκεκριμένων δομών της Μητροπόλεως στα μέτρα πρόληψης του ιού.

Τέλος, ο κ. Συμεών ευχήθηκε στους γέροντες και τις γερόντισσες ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων