10/05/2023 10/05/2023 Μέσα στην χαρά του Αναστάντος Ιησού πανηγύρισε ο Ενοριακός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις Ανθήλης. Στον Αναστάσιμο εορταστικό Εσπερινό προέστη ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ.Φ. πατέρας Ηρωδίωνας Ρίζος, ο οποίος εκύρηξε και το Θείο λόγο. Παραβρέθηκαν  ο Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κος Ευθύμιος Καραΐσκος με το Δημοτικό Συμβούλιο του,...
10 Μαΐου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 21:34

Θρησκευτική Πανήγυρις Ανθήλης Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Θρησκευτική Πανήγυρις Ανθήλης Φθιώτιδος

Μέσα στην χαρά του Αναστάντος Ιησού πανηγύρισε ο Ενοριακός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις Ανθήλης.

Στον Αναστάσιμο εορταστικό Εσπερινό προέστη ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ.Φ. πατέρας Ηρωδίωνας Ρίζος, ο οποίος εκύρηξε και το Θείο λόγο.

Παραβρέθηκαν  ο Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κος Ευθύμιος Καραΐσκος με το Δημοτικό Συμβούλιο του, πλήθος λαού και ευλαβοί προσκυνητές. Μετά τον Εσπερινό εγένετο περιφορά της Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων. Την Ιερή εικόνα συνόδευαν ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές όλα τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανθήλης, τα οποία μετά το τέλος της περιφοράς παρουσίασαν παραδοσιακούς χώρους.

Την Κυριώνυμον ημέρα εγένετο Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποίαν προέστη ο Άγιος Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Φ. & Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πατήρ Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος και συλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ.Φ πατήρ Βαρθολομαίος Κάσσης και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πατήρ Ευάγγελος Τσιούμας.

Εις την Θείαν Λειτουργίαν παρευρέθη συμπροσευχόμενος ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κος Ιωάννης Οικονόμου, πλήθος πολιτευτών, συμμετείχαν το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο της κωμοπόλεως μας και πλήθος ευλαβών πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων