14/10/2023 02/01/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, οι καθηγητές, οι μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», καθώς και αρκετοί πιστοί, τίμησαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2023, την Ιερά Μνήμη του Αγίου...
14 Οκτωβρίου, 2023 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 23:44

Το ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος τίμησε τον Προστάτη του

Διαδώστε:
Το ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος τίμησε τον Προστάτη του

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, οι καθηγητές, οι μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», καθώς και αρκετοί πιστοί, τίμησαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2023, την Ιερά Μνήμη του Αγίου Ιγνατίου Αρχιεπισκόπου Μηθύμνης του Αγαλλιανού Προστάτου Αγίου του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».

Στην Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ ολόκληρος ο καλλιμάρμαρος Ναός του Αγίου Εφραίμ έγινε ένας χορός «αγγέλων», καθώς οι μαθητές και μαθήτριες των πρώτων τάξεων του Ωδείου έψαλλαν στις Ιερές Ακολουθίες, υπό τον Διευθυντή του Ωδείου και των καθηγητών, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου και οι φωνές τους ένωσαν για μια ακόμη φορά τον ουρανό με την γη.

Στην Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία ετέθησαν προς προσκύνηση και αγιασμό των παιδιών και όλων των πιστών, το απότμημα της Τιμίας Χειρός του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου Λαμίας, στο πλαίσιο της 3ης Παμφθιωτικής Λιτανείας, η οποίο διεξάγεται καθ’ όλο το μήνα Οκτώβριο σε όλη την Φθιώτιδα, το απότμημα του εορτάζοντος Αγίου Ιγνατίου του Αγαλλιανού, καθώς και το τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώπιον των Αγίων Λειψάνων ετέλεσε Αρχιερατική δέηση υπέρ υγείας, φωτίσεως και προκοπής των μαθητών και μαθητριών του Ωδείου και όλων των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως και στην πατρική του προσλαλιά χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Τόσο πολύ μας αγαπά ο Θεός και μας προσφέρει τους Αγίους του για να «ζηλέψουμε» με την καλή έννοια της λέξεως και μακάρι να ζηλέψουμε όλα αυτά τα πρόσωπα που εικονίζονται μέσα στο Ναό, αυτούς που αγάπησαν τον Θεό και Του δόθηκαν ολοκληρωτικά και κέρδισαν την Βασιλεία του Θεού και έγιναν πολίτες του ουρανού. Ο Άγιος Ιγνάτιος, Αρχιεπίσκοπος Μηθύμνης, ο Προστάτης Του Ωδείου μας, μας σκεπάζει, μας προστατεύει και μας δείχνει δρόμο, για να λατρεύουμε και να υμνούμε τον Θεό. Εορτάζουμε τον Άγιο και το Ωδείο και χαιρόμαστε και ευγνωμονούμε τον Θεό, γιατί σπέρνει τον καρπό και τον αυξάνει. Η πρόοδος του Ωδείου δεν είναι έργο του Επισκόπου, των καθηγητών και κάποιων ανθρώπων που αγαπούν και στηρίζουν το Ωδείο, αλλά έργο του Θεού.
Στους Αγίους μας, σε αυτά τα πρόσωπα, καταθέτουμε τα βιογραφικά μας και την προσπάθειά μας και τα αποδίδουμε στον Θεό.
Ως Πνευματικός Πατέρας και Ιδρυτής αυτού του Ωδείου συγχαίρω τον Πανάξιο Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, όλους τους καθηγητές και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά μας για την μουσική τους παιδεία το Ωδείο μας».

Ακολούθησε κέρασμα σε όλα τα παιδιά από τον Σεβασμιώτατο κατά την διάρκεια του οποίου τα παιδιά και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία μιας όμορφης και πνευματικής επικοινωνίας με όλους.

Την προσεχή Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου και Ελευθερωτού της πόλεως Λαμίας, στις 18:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών θα τελέσει στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, τον αγιασμό για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους του Ωδείου 2023-2024.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Το Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» τίμησε τον προστάτη του.

(Φωτογραφίες: Λάμπρος Χαραλάμπους)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων