26/06/2023 26/06/2023 Στο πλαίσιο της ιστορικής επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, μετά την προσκύνηση του Ιερού και Αφθάρτου Σκηνώματος του Οσίου και την επίσημη Δοξολογία ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας  ευλόγησε κατά την αναχώρησή του και το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Οίτης. Στην είσοδο του Μουσείου τον Παναγιώτατο...
26 Ιουνίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2023 - 14:28

Το τραγούδι που συγκίνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το τραγούδι που συγκίνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο της ιστορικής επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, μετά την προσκύνηση του Ιερού και Αφθάρτου Σκηνώματος του Οσίου και την επίσημη Δοξολογία ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας  ευλόγησε κατά την αναχώρησή του και το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Οίτης.

Στην είσοδο του Μουσείου τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν η Προϊσταμένη Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Ζωή Φτίκα και ο Διευθυντής Δασών Φθιώτιδας κ. Δημοσθένης Βασιλείου.

Τον Παναγιώτατο ανέμενε όμως και μία όμορφη έκπληξη, καθώς οι καθηγητές και καθηγήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» με ένα τμήμα μαθητών και μαθητριών του Ωδείου, υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ αφιέρωσαν στον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο το τραγούδι του Οσίου Βησσαρίωνος, το οποίο αποτελεί ποίημα του μακαριστού Καθηγουμένου Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, του οποίο μάλιστα το μνημόσυνο είχε ψαλεί χθες το πρωί κατά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής.

Το ποίημα αυτό το είχε γράψει ο μακαριστός π. Δαμασκηνός πολλά χρόνια πριν την ανακομιδή και φανέρωση του Αφθάρτου Ιερού Σκηνώματος του Οσίου, και το μελοποίησε ο Διευθυντής του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέας και ο Διευθυντής της Παραδοσιακής Ορχήστρας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτριος Λόζος.

Ο Παναγιώτατος με πολλή συγκίνηση άκουσε το τραγούδι του Οσίου και χειροκρότησε τα παιδιά, συγχαίροντας τον Διευθυντή του Ωδείου και τους Καθηγητές, ενώ ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρο και Ιδρυτή του Ωδείου να λάβει και ο ίδιος αντίγραφο του μελοποιηθέντος ποιήματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων