01/10/2023 01/10/2023 Σε πολλά σημεία της μητροπολιτικής περιφέρειας της Φθιώτιδος βρέθηκε πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, μέχρι και την αναχώρηση του για την μαρτυρική μεγαλόνησο Κύπρο, εκ της οποίας ήδη επέστρεψε και συνεχίζει κανονικά και απρόσκοπτα τις περιοδείες του κηρύττοντας και ευλογώντας σε κάθε σπιθαμή της φθιωτικής γης και ιδιαίτερα στις πληγωμένες από τις πλημμύρες...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2023 - 13:17

Το χρονικό της πρόσφατης ποιμαντικής δραστηριότητας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Το χρονικό της πρόσφατης ποιμαντικής δραστηριότητας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Σε πολλά σημεία της μητροπολιτικής περιφέρειας της Φθιώτιδος βρέθηκε πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, μέχρι και την αναχώρηση του για την μαρτυρική μεγαλόνησο Κύπρο, εκ της οποίας ήδη επέστρεψε και συνεχίζει κανονικά και απρόσκοπτα τις περιοδείες του κηρύττοντας και ευλογώντας σε κάθε σπιθαμή της φθιωτικής γης και ιδιαίτερα στις πληγωμένες από τις πλημμύρες περιοχές.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, στα Κουμπουριανά της Αμφίκλειας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Ακολουθία του Εσπερινού, αφιερωμένη στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Ευστάθιο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Άγιος Ευστάθιος έχει να μας μιλήσει με το ίδιο το όνομά του. Ευστάθεια. Σταθερότητα. Έχουμε ανάγκη στη ζωή μας τη σταθερότητα, έχουμε ανάγκη στις σχέσεις μας τη σταθερότητα, έχουμε ανάγκη στην πατρίδα μας, στη διακυβέρνηση, σε οποιοδήποτε επίπεδο, στην Εκκλησία. Έχουμε ανάγκη τη σταθερότητα, δε μπορούμε να ζούμε με ανασφάλεια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας, πλημμύρες, πειρασμοί, πυρκαγιές, σεισμοί, καταποντισμοί, οικονομικά προβλήματα, πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα, χίλιες δυο δυσκολίες, ανθρώπινες σχέσεις, έξαρση της ψυχοπαθολογίας, της βίας μέσα στην οικογένεια, μέσα στο σχολείο, μέσα στην εργασία, όλα αυτά κλονίζουν την ευστάθεια, κλονίζουν τη σταθερότητα, κλονίζουν αυτή την ανάγκη που έχουμε να αισθανθούμε ότι πατάμε σε στέρεο έδαφος.
Όποιος πραγματικά πιστεύει στο Χριστό οφείλει να είναι πρότυπο σταθερότητας, ο λόγος του να είναι το ναι, ναι και το ου, ου. Ο Άγιος Ευστάθιος έμεινε σταθερός όχι σε εύκολες συνθήκες, όπως καλούμεθα εμείς. Εμείς σήμερα μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες αλλά δεν είναι το μαχαίρι πάνω από το λαιμό μας, δεν απειλείται η ζωή μας μέσα στη διαπροσωπική μας σχέση, δε θα μας πάρουν το κεφάλι αν είμαστε συνετοί ή συνεπείς και σταθεροί στο γάμο, στην οικογένεια μας, στις σχέσεις μας, στην κοινωνία μας. Στην εποχή του Αγίου Ευσταθίου είχε τίμημα η ευστάθεια, είχε πολύ ακριβό τίμημα και το τίμημα ήταν θυσία αίματος και πράγματι θυσιάστηκε ο Άγιος Ευστάθιος και η οικογένειά του, γιατί ήθελε να μείνει πιστός και σταθερός σε αρχές και σε αξίες».

Στον Δομοκό ο Μητροπολίτης κ. Συμεών βρέθηκε για μία ακόμη φορά κοντά στους ωφελουμένους του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων «Παράρτημα προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος» και τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Όσιας Ευφορσύνης.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Συμεών μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αισθανόμεθα ιδιαίτερη χαρά που αποδίδουμε σήμερα τιμή και προς αυτούς που φιλοξενούνται εδώ, προς αυτές τις ευλογημένες εικόνες του Θεού, προς τα Άγια πρόσωπα που εικονίζουν το Χριστό. Βλέπετε ο Χριστός μας αγαπά τόσο πολύ που δεν έχει καμία για τον εαυτό Του ελιτίστικη ή ναρκισσιστική προσέγγιση. Δεν εικονίζεται ο Χριστός στους δυνατούς, δεν εικονίζεται στους «δήθεν» υγιείς αλλά κατ’ εξοχήν εικονίζεται στους αδυνάτους, κατ’ εξοχήν στους πάσχοντες, τους ασθενείς και τους φτωχούς. Θυμηθείτε το Ευαγγέλιο της Κρίσεως πριν ακριβώς από την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής: «ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με…»
Και ρωτούν οι άνθρωποι: «Πότε σε είδαμε κύριε πεινώντα; Πότε σε είδομεν πεινώντα και διψώντα, πότε σε είδαμε ασθενή και φυλακισμένο και σε φροντίσαμε, πότε σε είδαμε ξένο και σε φιλοξενήσαμε»; Κι ο Χριστός απαντά: «ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε». Εφόσον εποιήσατε, μας λέει ο Χριστός, την αγάπη, τη φροντίδα, τη τιμή και τη στοργή στους αδελφούς μου στους ελαχίστους, σε εμένα τα εποιήσατε.
Κάθε πράξη από όλους μας στήριξης σε αυτό εδώ το Κέντρο και σε κάθε άλλο τέτοιο Κέντρο όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και ανά την Ελλάδα ολόκληρη, κάθε πράξη ενεργούς, εμφανούς ή αφανούς στήριξης αποτελεί μία απόδοση τιμής στον ίδιο το Χριστό, διότι οι εικόνες του Χριστού βρίσκονται σε αυτά εδώ τα δωμάτια, εικόνες του Χριστού είναι αυτές οι ψυχούλες, οι οποίες δικαιούνται ένα χώρο της προστασίας, της φροντίδος, της αρωγής της Πολιτείας αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης.
Είναι εύκολο να μιλάς για συμπερίληψη εκ του ασφαλούς μέσα από παρελάσεις υπερηφανείας δήθεν ή άλλων πολύχρωμων δραστηριοτήτων, αλλά η πραγματική συμπερίληψη είναι να θεραπεύεις τις πληγές των αδυνάτων, να θεραπεύεις τα τραύματα των ασθενών, είναι να παίρνεις στην αγκαλιά σου και να νοιάζεσαι για αυτούς, οι οποίοι νομίζεις ότι δεν έχουν φωνή, αλλά έχουν και φωνή και γνώμη και άποψη και η δική τους η φωνή είναι πιο ηχηρή, γιατί είναι η φωνή του Χριστού, η οποία ομιλεί μέσα από τα ασθενή και εξουθενωμένα αυτού του κόσμου.
Συμπερίληψη σημαίνει μία κοινωνία που ο ένας ενώνει τη δύναμή του με τον άλλον και επαναλαμβάνω, όχι για την εκκεντρικότητα του καθενός εκ του ασφαλούς και με εξασφαλισμένα όχι μόνο τα προς «το ζην» αλλά και ως προς το «ευ ζην» και προς το «πολυτελώς ζην», αλλά για αυτούς οι οποίοι βρίσκονται αδύναμοι, που βρίσκονται μόνοι, που βρίσκονται στην απόλυτη ανάγκη της δικής μας αγάπης.»

Από τον Δομοκό ο Μητροπολίτης κ. Συμεών μετέβη στην Σπερχειάδα, πιστός στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του για τρίτη συνεχή χρονιά, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση ομάδος νέων από την Δυτική Φθιώτιδα, και τέλεσε Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Γόργιανης.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θα πρέπει να θέλουμε πάνω από όλα, να θέλουμε πραγματικά την ευλογία του Θεού στη ζωή μας, γιατί είναι ένα μεγάλο ερώτημα, κατά πόσο πραγματικά εμείς οι άνθρωποι θέλουμε ο Θεός να ευλογεί την ζωή μας. Είναι βέβαιο ότι θέλουμε να ικανοποιεί τις επιθυμίες μας, να ικανοποιεί τα όνειρά μας, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θέλουμε πραγματικά να ευλογεί την ζωή μας, γιατί δεν έχουμε την ωριμότητα να καταλάβουμε ότι πολλές φορές η ευλογία δεν είναι αυτό, το οποίο συμπίπτει με την άποψη μας ή με το θέλημά μας. Άλλο είναι το θέλημα του Θεού και άλλο είναι το θέλημα των ανθρώπων κι εμείς προσευχόμεθα «γενηθήτω το θέλημά σου». Αν πραγματικά εννοούμε αυτή την προσευχή τότε θα πρέπει να είμαστε δοσμένοι, παραδομένοι στο θέλημα του Θεού, είτε αυτό συμπίπτει με δικά μας θελήματα, είτε κι αν ακόμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο.
Δεν είναι εύκολη αυτή η επιλογή και στάση ζωής διότι προϋποθέτει όχι επιπολαιότητα,αλλά ελευθερία, προϋποθέτει άνθρωπο ο οποίος είναι ελεύθερος από τον εαυτό του, ελεύθερος από τον εγωισμό του, από τις φοβίες του, από τις ανασφάλειές του, από τις αγωνίες του, από τα προσωπικά του θέματα, αλλά όλη μας η ζωή είναι ένα στίβος, ένας αγώνας τεράστιος για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του «εγώ» και να ελευθερωθούμε γενόμενοι δέσμιοι της αγάπης του Χριστού».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επέδωσε βραβείο επαίνου στην Αναστασία Ζαγαριώτου, μία μαθήτρια από το ορεινό Γαρδίκι Ομιλαίων, η οποία εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα. Μία μαθήτρια , η οποία αγωνίστηκε μόνη της και πέτυχε αυτό που επιθυμούσε.

Ο Σεβασμιώτατος επιδίδοντας το βραβείο της τοπικής εκκλησίας συνοδευόμενο από χρηματική υποτροφία και πολλές ευχές χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σε μία από τις πρόσφατες επισκέψεις μου στη Δυτική Φθιώτιδα, στο όμορφο και ιστορικό Γαρδίκι Ομιλαίων κατά την εκδήλωση την τελευταία που πραγματοποίησε εκεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» υποσχέθηκα ότι σε επόμενη επίσκεψη μου στη Δυτική Φθιώτιδα θα προσφέρω ένα μικρό χάδι της τοπικής μας Εκκλησίας, ένα απειροελάχιστο μπράβο σε ένα παιδί της Δυτικής Φθιώτιδας, σε ένα καλό κορίτσι του Γαρδικίου Ομιλαίων που με κόπο και με αγώνα απέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ψυχολογίας και μάλιστα θα φοιτήσει και θα σπουδάσει στη Δυτική Μακεδονία. Και θέλω να τις προσφέρω αυτή την υποτροφία της Μητρόπολης μας, εδώ σε αυτή την Αγρυπνία και εύχομαι να έχει λαμπρές σπουδές, να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά της και η Παναγία να είναι προστάτης της, να είναι κοντά της, μαζί με όλους τους Αγίους κι ο Θεός να σε ευλογεί το δρόμο της ζωής της».
Με αισιοδοξία ξεκίνησε για 4η συνεχή χρονιά, με πολλά παιδιά, με χαμόγελα και με χαρά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» του μεγάλου φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην καρδιά της Λαμίας με την ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών απευθυνόμενος σε γονείς και παιδιά μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αγκαλιά του «Αγίου Εφραίμ» ανοίγει και πάλι, ακόμη πιο διάπλατη, για τα παιδιά της Λαμίας και όλης της περιοχής στηρίζοντας ιδιαίτερα τον θεσμό της οικογένειας, ενώ για μία ακόμη φορά ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία, που εμπιστεύεται και επιλέγει το ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ» και συνεχάρη τον Διευθυντή του ΚΔΑΠ κ. Γεώργιο Τσιρόπουλο, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη τους και την υπευθυνότητα με την οποία εργάζονται στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών μετέφερε μάλιστα τις ευχές τόσο του Προέδρου της Αποστολής, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, όσο και του Γενικού Διευθυντή αυτής κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών, εκτός από τον αγιασμό στο ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ», τέλεσε τους αγιασμούς τόσο στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Βαφειαδακείου Ιδρύματος στους Αγίους Αναργύρους Αττικής όσο και στο ιδιωτικό σταθμό «Γελαστή Φράουλα» στην Λαμία, ευλογώντας την σπουδαία παιδαγωγική προσπάθεια των υπευθύνων εκπαιδευτικών των δομών αυτών, και κατόπιν παραβρέθηκε στην 3η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου και χαιρέτησε την νέα ποιητική συλλογή του συντοπίτη μας Χρήστου Τσουράκη (Βιτλιώτη) «Αλτ τις ει;» τονίζοντας την μεγάλη σημασία για τον τόπο μας της παρουσίας ανθρώπων με ήθος και ποιότητα στον χώρο της διανόησης και των γραμμάτων όπως ο Χρήστος Βιτλιώτης, πιστό τέκνο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στην πόλη της Λαμίας και στον Θεολόγο Λοκρίδος ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την εορτή της του Αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ενώ μετέβη προκσυνηματικά και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι στα Βάγια Βοιωτίας.

Στον Εσπερινό της εορτής, στον ομώνυμο Ναό του Αγίου στο Ορφανοτροφείο Θηλεών τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ευαγγελιστή Ιωάννη σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «ο Άγιος Ιωάννης έγινε τόπος και τρόπος συνάντησης όλων μας στο Πρόσωπο του Χριστού, ως ενσάρκωση του κηρύγματος του: «Τεκνία ἀγαπᾶτε ἀλλήλους». Τόσο αγάπησε τον Κύριο που όπως και η Παναγία μας μετέστη στην Δόξα Του».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά με αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο της «Μάνας όλης της Λαμίας», υπευθύνου του ιδρύματος, κ. Σταυρούλας Πελέκη, καθώς και σε όλους τους διακονούντες το Ίδρυμα και σε όσους με κάθε δυνατό τρόπο συμπαραστέκονται στο σπουδαίο αυτό έργο, το οποίο επιτελείται επί πολλές δεκαετίες στο «σπίτι της αγάπης». Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» για την άψογη συνεργασία μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στον εκπρόσωπο της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» κ. Εμμανουήλ Σταθούλια, μέσω του οποίου προσέφερε την αγάπη και την πατρική του ευλογία προς όλα τα μέλη της Αδελφότητος.

Ανήμερα της Εορτής, ο Μητροπολίτης κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου στον Θεολόγο στην όμορφη Λοκρίδα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων ανέφερε:
«Υπάρχουμε, όταν αγαπάμε, και τότε είμαστε ζωντανοί. Όταν στη ζωή μας δεν αισθανόμεθα αγάπη, αισθανόμαστε νεκροί, νιώθουμε ότι έχουν νεκρώσει τα πάντα μέσα μας, το εκφράζουμε, το λέμε: πέθανες μέσα μου. Έτσι λέμε όταν έχει χαθεί η αγάπη σε μία σχέση. Η έλλειψη της αγάπης είναι θάνατος. Η ύπαρξη της αγάπης είναι ζωή κι είναι πολύ σημαντικό και το τελευταίο βιβλίο της Αποκαλύψεως, που είναι του Ευαγγελιστού Ιωάννου, να το ερμηνεύσουμε μέσα στην οπτική και προοπτική της αγάπης. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας καλεί στην αγάπη, έρχεται να γεμίσει τις καρδιές μας, την ύπαρξή μας και να μας δώσει αγάπη, γιατί καθημερινά και στην οικογένειά μας και στην παρέα μας και στο περιβάλλον μας, στην καθημερινότητά μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις, δοκιμάζεται η αγάπη μας καθημερινά, μπαίνει σε δοκιμασία η αγάπη κι εκεί ο άνθρωπος παλεύει μέσα του, να συγχωρέσει ή να μη συγχωρέσει, να εμπιστευθεί ή να μην εμπιστευθεί, να προχωρήσει μαζί ή να διαχωρίσει τη θέση του. Ερωτήματα που δεν απαντώνται πάντοτε εύκολα. Η αγάπη θα καθορίσει όλη την πορείας μας μέσα στη ζωή»

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 βρέθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών « Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου » πλησίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για το μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη, δημιουργών του ομωνύμου κοινωφελούς οργανισμού, στον οποίο τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν σεπτής παρακλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Επίσης ο Μητροπολίτης κ. Συμεών τόσο στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο όσο και στις επιμέρους περιοχές που περιοδεύει, δίνει και την ευλογία του μετά της σχετικής φωτογραφίας, και σε υποψηφίους για τις προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, α’ και β’ βαθμού.

Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Συμεών, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν και την Δυτική Φθιώτιδα, και με επίκεντρο την Μακρακώμη, επισκέφθηκε την όμορφη αυτήν πόλη της επαρχίας του και συγκεκριμένα τον υπό ανέγερση Ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και διαπίστωσε ότι δεν υπέστη κάποια ζημία από τους ορμητικούς χειμάρρους των υδάτων αλλα συγχρόνως εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σημαντική πρόοδο των εργασιών ανοικοδομήσεως.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης κ. Συμεών ευλόγησε και την έναρξη της χειμερινής λειτουργίας των Κέντρων Ενοριακής Αγάπης της Μητροπόλεως, τελώντας τον αγιασμό στο κεντρικό συσσίτιο του Μητροπολιτικού Ναού και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τις εθελόντριες και διακόνισσες της αγάπης και της προσφοράς.

Το πρωί της Κυριακής 1ης Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, κήρυξε από τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Λαμίας, όπου και ιερούργησε, την έναρξη της 3ης Παμφθιωτικής Λιτανείας σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής Περιφερείας με έμφαση τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Πρόσφατη ποιμαντική δραστηριότητα του Φθιώτιδος Συμεών

 

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων