27/01/2022 27/01/2022 Με τριήμερο εορτασμό θα τιμήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος, αλλά και με τις επιμέρους Διευθύνσεις όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα του τριήμερου εορτασμού έχει ως εξής: Παρασκευή 28...
27 Ιανουαρίου, 2022 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 14:38

Τριήμερος εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Τριήμερος εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Με τριήμερο εορτασμό θα τιμήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος, αλλά και με τις επιμέρους Διευθύνσεις όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα του τριήμερου εορτασμού έχει ως εξής:

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

07.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λαμίας – Εορτή Αγίου Εφραίμ του Σύρου – Ονομαστήρια Αγίου Πρωτοσυγκέλλου Ι.Μ. Φθιώτιδος, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλοπούλου.

Εκκλησιασμός του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει επίκαιρα ένας εκ των μαθητών του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

12.00 μ. Ευλογία Βασιλόπιτας για την Εκπαιδευτική Κοινότητα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Ν. Άμπλιανη) με τη συμμετοχή των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων Φθιώτιδας και αντιπροσωπείας μαθητών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ολιγόλεπτο Βίντεο για τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες.

Χαιρετισμός από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Ελένη Μπενιάτα.

Προσλαλιά Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

18.00 μ.μ. Ευλογία Βασιλόπιτας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, με την συμμετοχή αντιπροσωπείας μαθητών και καθηγητών του Ωδείου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Ν. Άμπλιανη).

Στην εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος, θα τιμήσει το Μουσικό Σχολείο Λαμίας για την άχρι τούδε προσφορά του στη μουσική παιδεία του τόπου μας.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

10.00 π.μ. Συζήτηση του Διευθυντού του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως των Αιρέσεων Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ηρωδίωνα Ρίζου με τα παιδιά της Κατηχητικής Συντροφιάς της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Γαλανέικων Λαμίας.

18.00 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Λαμίας και Αρτοκλασία υπέρ της εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών για τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες στο πλαίσιο των ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

Βράβευση των καθηγητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος των οποίων οι μαθητές συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με θέμα: «Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα».

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

07.00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών με την συμμετοχή αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος.

Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

10.30 π.μ. Σύναξη όλων των Θεολόγων Καθηγητών της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας.

Ομιλία από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Φθιώτιδος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π.Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο με θέμα: «Οι άγιοι τρεις Ιεράρχες στην εποχή μας».

Σημείωση: Σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα σε κάθε περίπτωση υγειονομικά μέτρα.

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση: Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων