06/10/2023 06/10/2023 Περισσότερα από 27.000 κιλά λιπάσματα και 14.000 κιλά απορρυπαντικά πρόσφερε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ του επιχειρηματία κ. Λαυρεντίου Λαυρεντιάδη, ο οποίος μάλιστα δραστηριοποιείται και στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας με το μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών στην πρωτεύουσα της Λοκρίδος, στην Αταλάντη.  Η προσφορά τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Λιπασμάτων...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 20:07

Χιλιάδες κιλά αγάπης από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Χιλιάδες κιλά αγάπης από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Περισσότερα από 27.000 κιλά λιπάσματα και 14.000 κιλά απορρυπαντικά πρόσφερε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ του επιχειρηματία κ. Λαυρεντίου Λαυρεντιάδη, ο οποίος μάλιστα δραστηριοποιείται και στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας με το μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών στην πρωτεύουσα της Λοκρίδος, στην Αταλάντη. 

Η προσφορά τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Λιπασμάτων (ΣΕΒΛ) και παραδόθηκε σήμερα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών  στο  «Αποθετήριο της Αγάπης», το Logistic Center, του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία. 

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 14.000 κιλά απορρυπαντικά (1280 οικογενειακών συσκευασιών απορρυπαντικών) και 27.000 κιλά λιπάσματος για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Τα στελέχη της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, με επικεφαλής τον κ. Απόστολο Κωτούζα, διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας, συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο  Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και ο Διευθυντής Πωλήσεων της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κ. Κωτούζας, σε δηλώσεις τους προς τα τοπικά ΜΜΕ υπογράμμισαν:

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δήλωσε: «Έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές σε διάφορες ευκαιρίες ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για την κοινωνική συνοχή, για την πρόοδο της κοινωνίας μας, η διασύνδεση της αγοράς, του επιχειρείν, της οικονομίας, με την κοινωνία των πολιτών και ιδιαίτερα όταν οι πολίτες δοκιμάζονται, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι μπροστά σε ασύμμετρες απειλές και σε καταστάσεις πρωτόγνωρες που ανατρέπουν την ίδια τους τη ζωή, όλο τον προγραμματισμό, τα σχέδια αλλά ακόμα και αυτήν την καθημερινότητά τους.

Η εταιρεία «ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ» με μέριμνα του Προέδρου της, του κ. Λαυρεντίου Λαυρεντιάδη, πήρε τη πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, να προσφέρει για μία ακόμη φορά μία σημαντική βοήθεια, αλλά θα έλεγα εγώ περισσότερο, μία σημαντική αγάπη. Η βοήθεια, από όπου κι αν προέρχεται πάντοτε είναι αναλώσιμη.

Η αγάπη όμως δεν είναι αναλώσιμη και είναι πολύ σημαντικό αξιοποιώντας το κοινωνικό δίκτυο της Εκκλησίας, η οποία συνεργάζεται και αγκαλιάζει τους πάντες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις συνενώσεις των πολιτών, τους διάφορους συλλόγους, εκκλησιαστικά συμβούλια, τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, να μπορέσουμε στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες σοβαρές πλημμύρες και κακοκαιρίες, ιδιαίτερα στη γραμμή του δήμου Δομοκού, στη γραμμή της Θεσσαλιώτιδος, στα σύνορα με τη Θεσσαλία, να στηρίξουμε και την αγροτική οικογένεια που δοκιμάζεται και ζει μια τεράστια αγωνία για το μέλλον, αλλά και κάθε σπιτικό το οποίο βρέθηκε εκτεθειμένο μπροστά στο άγνωστο.

Ήδη έχουμε συνεννοηθεί με τον Δήμαρχο Δομοκού, με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και άλλους φορείς, με τους ιερείς μας, τους συνεργάτες μας, τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, ώστε αυτή η σημαντική βοήθεια, αυτά τα χιλιάδες κιλά αγάπης, να φτάσουν σε αυτούς που τα έχουν πολλή ανάγκη. Η πλημμύρα της κακοκαιρίας γέννησε μια πλημμύρα αγάπης και αλληλεγγύης από πολίτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό και αυτή είναι η δύναμή μας! Η ενότητα και η αγάπη κυρίως στα δύσκολα! Έτσι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, που στέλνει η επιχειρηματική κοινότητα. 

Εμείς έχουμε και το προνόμιο και τη χαρά στην Αταλάντη, στην πρωτεύουσα του Δήμου Λοκρών να βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής της «Neoclean» και μάλιστα πρόσφατα στις 25 Αυγούστου τελέσαμε τον Aγιασμό ουσιαστικά της επανέναρξης και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί βλέπω ότι ήδη το εργοστάσιο με μέριμνα του Προέδρου της ήδη επιστρέφει στην τοπική κοινωνία, πριν καν εισπράξει τους καρπούς της επιχειρηματικότητας  αυτής, επιστρέφει και δίνει αγάπη σε αυτή την κοινωνία που το έχει ανάγκη. 

Επιθυμώ με την ευκαιρία αυτή να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου, όχι μόνο στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο, γιατί είμαι βέβαιος ότι κάθε εργαζόμενος ανεξαιρέτως, σε οποιαδήποτε μονάδα του όλου Ομίλου  και εργάζεται, έβαλε κόπο και αγάπη με την καρδιά του και με την ψυχή του, προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που επλήγησαν».

Ο κ. Απόστολος Κωτούζας υπογράμμισε: «Βιώνουμε τις  οδυνηρές συνέπειες μιας πρωτόγνωρης κακοκαιρίας, που οδήγησε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σε τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες, αλλά και σε περιουσίες όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά και στην περιοχή της Φθιώτιδας. Είμαστε εδώ λοιπόν και συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους και στους αγρότες της περιοχής και είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν για να ανακάμψουν.

Η «ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ» είναι η μεγαλύτερη ελληνική χημική βιομηχανία και είναι μοναδική στη χώρα, που παράγει χημικά λιπάσματα και είναι εδώ, συμπαραστεκόμενη, στους μικρούς και στους μεσαίους αγρότες της περιοχής, προσφέροντας ένα φορτηγό με λιπάσματα για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, για τις καλλιέργειες της περιοχής, και επίσης προσφέρει και ένα φορτηγό με απορρυπαντικά για τους κατοίκους και τους αγρότες, για να καλύψουν τις τρέχουσες άμεσες ανάγκες, που είναι πολύ μεγάλες για καθαρισμό.

Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας καθήκον απέναντι στην τοπική κοινωνία και η Εκκλησία είναι, θεωρούμε, ο πιο κατάλληλος φορέας για την ορθή διαχείριση όλης αυτής της προσπάθειας, με τρόπο δίκαιο και διαφανή.

Να ευχηθούμε γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, που μας έδωσε την ευκαιρία πραγματικά να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία».

Η προσφερθείσα σημαντική βοήθεια με την αξιοποίηση του κοινωνικού δικτύου της τοπικής Εκκλησίας θα προωθηθεί και θα διατεθεί στις πληγείσες περιοχές. Ήδη ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών έχει συντονίσει την διανομή των λιπασμάτων σε συνεργασία με τον Δήμο Δομοκού, τις τοπικές κοινότητες και άλλες συνενώσεις πολιτών, ενώ τα απορρυπαντικά θα διανεμηθούν με την ευθύνη των οικείων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων.

        

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων