24/12/2023 24/12/2023 Με Χριστουγεννιάτικες ευχές, κάλαντα, μελωδίες, ύμνοι, χαρά και χαμόγελα, κυρίως παιδιών και εφήβων αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας, πλημμύρισε επί δύο ημέρες το Ιερό Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, το λεγόμενο «Δεσποτικό» καθώς και όλοι οι δρόμοι γύρω απ’ αυτό και περισσότερο η θερμή καρδιά και ανοιχτή αγκαλιά του Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος...
24 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2023 - 12:50

Xριστουγεννιάτικες μελωδίες και ευχές στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Xριστουγεννιάτικες μελωδίες και ευχές στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Με Χριστουγεννιάτικες ευχές, κάλαντα, μελωδίες, ύμνοι, χαρά και χαμόγελα, κυρίως παιδιών και εφήβων αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας, πλημμύρισε επί δύο ημέρες το Ιερό Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, το λεγόμενο «Δεσποτικό» καθώς και όλοι οι δρόμοι γύρω απ’ αυτό και περισσότερο η θερμή καρδιά και ανοιχτή αγκαλιά του Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του πνευματικού πατέρα της των Φθιωτών Εκκλησίας,

Αυτές τις προεόρτιες ημέρες της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο εκατοντάδες παιδιά, νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες σχολείων, πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου, εκπρόσωποι φορέων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ιερείς, μοναχοί και μοναχές και απλοί πολίτες, για να του ευχηθούν δια ζώσης τα χρόνια πολλά, να του ψάλλουν τα κάλαντα και να λάβουν την πατρική του ευχή για τα Άγια Χριστούγεννα.

Μετά την λαοπλημμύρα της Πέμπτης στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επί ατελείωτες ώρες, την Παρασκευή και το Σάββατο υποδεχόταν στην αίθουσα του Θρόνου στο ιστορικό Μητροπολιτικό Μέγαρο στην καρδιά της Λαμίας τα πνευματικά του παιδιά, για να ανταλλάξουν τις εόρτιες ευχές, για να προσφέρει δώρα και γλυκίσματα, ενώ τα παιδιά και οι νέοι έως 25 ετών έλαβαν από τον κ. Συμεών και το σχετικό χρηματικό φιλοδώρημα, το «φίλεμα», όπως το ονόμαζε ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης.

Μάλιστα η επίσκεψη για τα κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων, τα Ωδεία «Εν Ωδαίς» και «Γερμανός ο Μελωδός», και το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας εκτυλίχθηκε σε ένα παραδοσιακό γλέντι στους δρόμους της Λαμίας κάτω από το «Δεσποτικό» και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατέβηκε για λίγο στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στο Ιερό Επισκοπείο, για να ευλογήσει τους καλαντιστές, αλλά και το συγκεντρωμένο πλήθος.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Πλημμυρισμένο από μελωδίες και ευχές το «Δεσποτικό» στην Λαμία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων