29/06/2023 29/06/2023 Με λαμπρότητα τίμησε η Καβάλα τη μνήμη του φωτιστή της Αποστόλου Παύλου. Το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2023, ανήμερα της εορτής τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξέρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δράμας κ. Δωροθέου και του οικείου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Ακολούθησε...
29 Ιουνίου, 2023 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 14:00

Φιλίππων Στέφανος: “Να καυχόμαστε για τον πολιούχο μας Απόστολο Παύλο”

Διαδώστε:
Φιλίππων Στέφανος: “Να καυχόμαστε για τον πολιούχο μας Απόστολο Παύλο”

Με λαμπρότητα τίμησε η Καβάλα τη μνήμη του φωτιστή της Αποστόλου Παύλου. Το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2023, ανήμερα της εορτής τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξέρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δράμας κ. Δωροθέου και του οικείου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Ακολούθησε Δοξολογία για τα « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καβάλας, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος αναφέρθηκε στους δυο Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά “αποτελούν το μεγαλύτερο αποστολικό καύχημα όλων των αιώνων αλλά και τους στύλους της Ορθοδοξίας, καθώς φώτισαν την οικουμένη με το χαρμόσυνο φως του Ευαγγελίου

“Είμαστε όλοι περήφανοι και καυχόμαστε για τον τον Απόστολο Παύλο, τον προστάτη, πολιούχο και ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας” συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος τον χαρακτήρισε πρότυπο ποιμένος, καθώς όχι μόνο ιδρύει μόνο εκκλησίες αλλά και τις παρακολουθεί”.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα  στην πόλη της Καβάλας με την τέλεση του Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου, συνιερουργούντων των Μητροπολίτων Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Διαβάστε επίσης:

Μητρόπολη Φιλίππων: Η Ελληνική Μακεδονία τιμά τον φυτουργό της πίστεώς της

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων