10/10/2022 10/10/2022 Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή, του από την Καβάλα καταγόμενου, νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος. Στο συγχαρητήριο μήνυμα από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου αναφέρεται: “Ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με πρώτο τον Σεβασμιώτατο...
10 Οκτωβρίου, 2022 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2022 - 11:54

Η Ι. Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Δράμας

Διαδώστε:
Η Ι. Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Δράμας

Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή, του από την Καβάλα καταγόμενου, νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Στο συγχαρητήριο μήνυμα από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου αναφέρεται:

“Ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Στέφανο εγκαρδίως συγχαίρουν τον νέο Μητροπολίτη Δράμας θεοφιλέστατο κ. Δωρόθεο Πάπαρη, πού επάξια εξελέγη από την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ποιμενάρχης της ιστορικής και μαρτυρικής, ομόρου και εντός της ιδίας Διοικητικής Περιφερείας, εκκλησίας της Δράμας, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Αδιάλειπτος και ισχυρός ο σύνδεσμος της αγάπης με τον συντοπίτη μας νεοεκλεγέντα Επίσκοπο αλλά και με τον καθοδηγητή και ποδηγέτη του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημήτριο, ο οποίος πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα της ιερατικής του διακονίας στην τοπική μας Εκκλησία, δημιουργώντας στην πόλη της Καβάλας τον κύκλο των πνευματικών του τέκνων και μετέπειτα συνεργατών του, χειροτονούμενος Διάκονος και Πρεσβύτερος με το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων κυρό Προκόπιο.

Ευχόμαστε όλοι στον νέο Καβαλιώτη Μητροπολίτη να έχει καλή και ευλογημένη ποιμαντορία για το αγαθό και την σωτηρία του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της γειτονικής μας Ιεράς Μητροπόλεως και με την δύναμη του Θεού να αναδειχθεί γνήσιος συνεχιστής τού έργου του μακαριστού μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου πού για 17 χρόνια προσέφερε μεγάλο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων