26/09/2023 26/09/2023 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» πλάϊ στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας. Το συνέδριο...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:48

Η Μητρόπολη Φιλίππων για το 1ο Συνέδριο «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Φιλίππων για το 1ο Συνέδριο «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» πλάϊ στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη ΠΑΜΘ, κ. Αλέξης Πολίτης, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, οι βουλευτές Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης και κα. Αγγελική Δεληκάρη, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κα. Σταυρούλα Δαδάκη, ο εκπρόσωπος του ΔΙΠΑΕ καθηγητής Λυκούργος Μαγκαφάς, εκπρόσωποι των λοιπών αρχών του τόπου, κληρικοί, υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές και πλήθος κόσμου.

Στο συνέδριο κεντρικοί ομιλητές ήταν από το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ η καθηγήτρια κα. Νίκη Παπαγεωργίου, ο καθηγητής κ. Χρήστος Τσιρώνης και οι αναπληρωτές καθηγητές κ. Μόσχος Γκουτζιούδης, κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης και κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος.

Επιπλέον, ομιλητές ήταν κα. Κυριακή Γανίτου, Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του Δήμου Καβάλας και ο κ. Ηλίας Κουμουλίδης ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας.

Τέλος, στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας με θέμα « Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών» από τη θεατρική ομάδα «ΑΚΟΥΕΟΡΑ», καθώς και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από τον αρχαιολόγο και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου κ. Μιχάλη Λυχούνα.

Διαβάστε επίσης: Συνέδριο από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων για την ανάδειξη και τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων