27/09/2023 27/09/2023 Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου, και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, προκηρύσσεται για το ακαδημαικό έτος 2023-2024 η χορήγηση 15 υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν φέτος...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 13:54

Η Μητρόπολη Φιλίππων προκηρύσσει 15 υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Φιλίππων προκηρύσσει 15 υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου, και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, προκηρύσσεται για το ακαδημαικό έτος 2023-2024 η χορήγηση 15 υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και κατάγονται από τις επαρχίες της Μητρόπολης και διαμένουν μόνιμα εντός των ορίων αυτής.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες δύνανται να απευθύνονται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το αργότερον έως 27-10-2023 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους από την ορισθείσα Τριμελή Επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, για την εξέταση και αξιολόγηση των υποψηφίων υποτρόφων απαιτείται η προσκόμιση των κατωτέρω δικαιολογητικών:

α) Αίτηση του/της ενδιαφερομένου/νης δια του Εφημερίου της Ενορίας, όπου ανήκει.

β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.

γ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Ατομικού Δελτίου επιτυχίας στις πανελλαδικές Εξετάσεις.

δ) Βεβαίωση εγγραφής στην ανάλογη Πανεπιστημιακή Σχολή.

ε) Εκκαθαριστικό Εφορίας προηγούμενου οικονομικού έτους, στο οποίο να εμφαίνηται το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα του/της αιτουμένου/νης.

στ) Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως, εκ του οποίου θα προκύπτει: η ελληνική ιθαγένεια, η ηλικία, η καταγωγή καη η μόνιμη κατοικία.

ζ) Υπεύθυνη Δήλωση του/της υποψηφίου/φίας, ότι δεν λαμβάνει υποτροφία από άλλον Φορέα.

η) Συστατική επιστολή του Εφημερίου της Ενορίας, περι της εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου μονίμου κατοικίας του/της υποψηφίου/φίας, όπως και περί του ήθους, της ευσεβείας και του εκκλησιαστικού φρονήματος αυτού/της.

H σχετική έρευνα και αξιολόγηση των αιτήσεων για την λήψη των υποτροφιών, επί τη βάσει των τεθέντων κριτηρίων (οικογενειακό και ατομικό εισόδημα, βαθμολογία εισαγωγής, προστατευόμενο μέλος πολυτέκνου, τριτέκνου η μονογονεικής οικογενείας, βαθμολογία εισαγωγής) απονομής αναλόγου χρηματικού ποσού, θα ενεργηθεί υπό τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η απονομή των υποτροφιών θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο σε ειδική τελετή μετά από νεότερη σχετική ανακοίνωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων