29/06/2023 29/06/2023 Η Ελληνική Μακεδονία εορτάζει σήμερα τον φυτουργό της πίστεώς της και η Εκκλησία των Φιλίππων και της Νεαπόλεως ευλαβικά και αξιοχρέως επιτελεί τις εόρτιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του φωτιστή της Αποστόλου Παύλου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα  στην πόλη της Καβάλας με την τέλεση του Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στην οποία έλαβαν μέρος...
29 Ιουνίου, 2023 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 9:31

Καβάλα: Πλήθος πιστών στη λιτανεία “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Καβάλα: Πλήθος πιστών στη λιτανεία “Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελληνική Μακεδονία εορτάζει σήμερα τον φυτουργό της πίστεώς της και η Εκκλησία των Φιλίππων και της Νεαπόλεως ευλαβικά και αξιοχρέως επιτελεί τις εόρτιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του φωτιστή της Αποστόλου Παύλου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα  στην πόλη της Καβάλας με την τέλεση του Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στην οποία έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Δράμας κ. Δωρόθεος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Εν συνεχεία ακολούθησε η Λιτανεία «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», με την λιτάνευση της ιεράς Εικόνος από ένστολα τμήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δια των οδών Ομονοίας και Κουντουριώτου, με την συνοδεία του ιερού Κλήρου και των Αρχών της Πόλης, της φιλαρμονικής μουσικής του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Καβάλας, τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων, και με κατάληξη το Μνημείο της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στην Νεάπολη παραπλεύρως του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Φωτογραφία – Βίντεο: kavalanews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων