09/02/2023 09/02/2023 Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου συμμετέχει στην εκστρατεία για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος με προσκλητήριο μήνυμα τους προς τους πιστούς κηρύσσει πανστρατιά αλληλεγγύης και συμπαραστάσεως προς τους δοκιμαζομένους...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 20:02

Μητρόπολη Φιλίππων: Πανστρατιά αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Διαδώστε:
Μητρόπολη Φιλίππων: Πανστρατιά αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου συμμετέχει στην εκστρατεία για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος με προσκλητήριο μήνυμα τους προς τους πιστούς κηρύσσει πανστρατιά αλληλεγγύης και συμπαραστάσεως προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας και παρακαλεί όλους τους χριστιανούς να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτήν.

Η συγκέντρωση όλων των ειδών θα γίνεται καθημερινά  σε όλους τους ναούς με την ευθύνη των Ιερέων-Εφημερίων.

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

«Στην παρούσα έκτακτη περίσταση, κατά την οποία, τόσον η γείτονα Χώρα της Τουρκίας όσον και η ομόθρησκος Συρία, δοκιμάζονται δεινώς και πενθούν για τους πολυαρίθμους συνανθρώπους μας, οι οποίοι εχάθησαν εντός των ερειπίων εκ του επισυμβάντος καταστροφικού σεισμού, και επιπλέον αγωνιούν για τους αστέγους, τους πολυτραυματίες ασθενείς και αδυνάμους αδελφούς μας, η φιλόστοργος Μήτηρ αγία μας Εκκλησία απευθύνει προς όλους προσκλητήριο προσευχής και παρακλήσεως υπέρ ενισχύσεως και αποκαταστάσεως αυτών.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις, ξεκινά ἀπὸ την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου καὶ μέχρι την επομένη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου την συλλογή ανθρωπιστικής βοηθείας για την εν συνεχεία αποστολή αυτής προς τις πληγείσες περιοχές, με σκοπό την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των πολυαρίθμων σεισμοπλήκτων συνανθρώπων μας.

Με αυτά τα δεδομένα και επειδή η αγάπη και η ανθρωπιά δεν έχουν όρια και δεν γνωρίζουν σύνορα, η τοπική μας Εκκλησία, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κηρύσσει πανστρατειά αλληλεγγύης και συμπαραστάσεως προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας και παρακαλεί όλους τους χριστιανούς μας να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια συγκεντρώσεως ανθρωπιστικού υλικού, προσφέροντας ό,τι είναι δυνατόν από τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ὅπως:

  1. Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα),
  2. Εμφιαλωμένο Νερό,
  3. Γάλα μακράς διαρκείας,
  4. Ζυμαρικά,
  5. Ρύζι καὶ Όσπρια.

Η συγκέντρωση όλων των προσφερομένων ειδών θα γίνεται καθημερινά  σε όλους τους ιερούς Ενοριακούς  Ναούς της Πόλεως και των Χωρίων με την ευθύνη των Ιερέων-Εφημερίων, οι οποίοι ήδη έχουν λάβει κατάλληλες οδηγίες.

Το ανθρωπιστικό υλικό που θα συγκεντρωθεί, μετά την απαραίτητη διαλογή και ταξινόμηση, θα αποσταλεί προς την Φιλανθρωπική Οργάνωση «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκειμένου, εν συνεχεία, δια μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να προωθηθεί στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προσφέροντας αγάπη και χαρίζοντας ελπίδα προς τους σκληρά δοκιμαζομένους αδελφούς μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων