13/05/2020 13/05/2020 Σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών από την προσεχή Κυριακή μίλησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος στον ΣΚΑΪ. Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πως για την αποσυμφόρηση του ποιμνίου θα τελούνται 2-3 λειτουργίες στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Εν συνεχεία, συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να περιμένουν ακόμη. «Πιστεύω ότι...
13 Μαΐου, 2020 - 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2020 - 22:55

Μητροπολίτης Φιλίππων: «Πιστεύω πως θα επικρατήσει σύνεση»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Φιλίππων: «Πιστεύω πως θα επικρατήσει σύνεση»

Σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών από την προσεχή Κυριακή μίλησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος στον ΣΚΑΪ. Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πως για την αποσυμφόρηση του ποιμνίου θα τελούνται 2-3 λειτουργίες στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Εν συνεχεία, συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να περιμένουν ακόμη.

«Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η σύνεση. Έχουμε ήδη ανακοινώσει πώς θα λειτουργούν οι εκκλησίες με τα νέα μέτρα», είπε, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιούνται και τα μεγάφωνα την ώρα της λειτουργίας για τον κόσμο που θα ακούει την Θεία Λειτουργία εκτός των ναών.

Τόνισε, δε, την προσωπική ευθύνη του καθενός για την τήρηση των μέτρων.

«Η κατάσταση δεν συνάδει με την ευθύνη μας για τον συνάνθρωπό μας. Ό,τι και αν συμβεί μπορούμε να το προλάβουμε, τηρώντας τα μέτρα. Θα τελούνται τα μυστήρια, γάμοι και βαπτίσεις με το ανάλογο προσωπικό του ναού και επισκέπτες όπως ορίζουν οι κανόνες. Ξεκινάμε δειλά δειλά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων