04/09/2021 04/09/2021 Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά έργα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με τεράστια διεθνή αναγνώριση, “Το Άξιον Εστί”, είχε παρουσιασθεί στην πόλη της Καβάλας, στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, πριν δύο χρόνια περίπου, τον Σεπτέμβριο του 2019. Την εκδήλωση είχε τιμήσει με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος, ο οποίος...
04 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2021 - 11:44

Όταν ο Μητροπολίτης Φιλίππων τραγούδησε Θεοδωράκη

Διαδώστε:
Όταν ο Μητροπολίτης Φιλίππων τραγούδησε Θεοδωράκη

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά έργα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με τεράστια διεθνή αναγνώριση, “Το Άξιον Εστί”, είχε παρουσιασθεί στην πόλη της Καβάλας, στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, πριν δύο χρόνια περίπου, τον Σεπτέμβριο του 2019. Την εκδήλωση είχε τιμήσει με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος, ο οποίος τραγούδησε μαζί με το κοινό τραγούδια από «Το Άξιον Εστί». 

 

 

Στη συγκεκριμένη συναυλία που είχε διοργανωθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων της “Εβδομάδας Νεολαίας”, από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, συμμετείχαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Ανδρέας Ζένιος, συνοδευόμενοι από την μικτή χορωδία νέων Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης, καθώς και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου απέδωσαν, με τον ανάλογο σεβασμό, το δημιούργημα του μεγάλου συνθέτη πάνω στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων