28/06/2021 28/06/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Από την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά «κρέμεται» η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» δια των οδών Ομονοίας και Ναυάρχου Κουντουριώτου στην Καβάλα, σήμερα. Στον υφυπουργό είχε τεθεί αίτημα χορήγησης ειδικής άδειας από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, την Περιφερειακή Ενότητα και...
28 Ιουνίου, 2021 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 18:05

Σε αναμονή η λιτανεία στην Καβάλα

Διαδώστε:
Σε αναμονή η λιτανεία στην Καβάλα

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Από την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά «κρέμεται» η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» δια των οδών Ομονοίας και Ναυάρχου Κουντουριώτου στην Καβάλα, σήμερα. Στον υφυπουργό είχε τεθεί αίτημα χορήγησης ειδικής άδειας από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Καβάλας, για την πραγματοποίηση της καθιερωμένης επετειακής λιτανείας «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», για σήμερα το απόγευμα (Δευτέρας 28.06.2021), παραμονή της εορτής, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού του Προστάτη και Πολιούχου της πόλεως, Αγίου Αποστόλου Παύλου, και των «Ελευθερίων» της Καβάλας.

Το αίτημα, όπως επισήμανε η Ιερά Μητρόπολη και οι τοπικές αρχές, βασιζόταν στο γεγονός ότι «στην πόλη ήδη τα δεδομένα στοιχεία για την πανδημία βάσει των σχετικών ανακοινώσεων οδηγούνται σε ελάχιστα ποσοστά επικινδυνότητος».

Παράλληλα, εκφραζόταν η άποψη ότι «η μη πραγματοποίηση της πορείας – λιτανείας της ιεράς Εικόνος του πολιούχου μας ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, και εφ΄ όσον μέχρι της 28ης Ἰουνίου ε.έ. επικρατούν οι παρούσες υγειονομικές συνθήκες, θα προσβάλη το θρησκευτικό συναίσθημα και θα δοκιμάση την ανάγκη της ενισχύσεως της ιστορικής μνήμης, ενώ προφανώς θα δημιουργήση ερωτήματα περί ενδεχομένης επιλεκτικής αυστηρότητος και αναιτίου ανασταστώσεως των συνειδήσεων των συμπολιτών μας και όχι μόνον».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου δεν είχε λάβει απάντηση μέχρι πριν από λίγο, ενώ στις 7.00 πρόκειται να αρχίσει ο Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός και στις 8.30 αναρωτιόμαστε ακόμα εάν θα γίνει η λιτάνευση…

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Πανηγύρεως:

2021 Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Παύλου

Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης: ΚΑΒΑΛΑ: Κοινό αίτημα προς τον Νίκο Χαρδαλιά για την λιτανεία του Αγίου Παύλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων